Скупштина града

Бањалука: Усвојен нацрт буџета за наредну годину од 187,89 милиона КМ

  • Извор: АТВ
  • 30.11.2023. 20:52

Одборници Скупштине града Бањалука усвојили су вечерас Нацрт градског буџета за наредну годину у износу од 187,89 милиона КМ и упутили га у јавну расправу.

Предсједник Скупштине града Љубо Нинковић рекао је Срни да је од укупно 29 тачака дневног реда подршку одборника добило 25, међу којима је Нацрт буџета за 2024. годину, додавши да предстоји јавна расправа о овом нацрту.

Прилично бурно било је на данашњој сједници Скупштине града Бањалука. 

Било је прозивки а у једном тренутку одборници ПДП-а су напустили сједницу јер је Љубо Нинковић, предсједник Градске скупштине, обраћајући се одборницима рекао да регулациони план још није дошао до Скупштине због уцјена и рекетирања појединаца. 

Доста буре подигао је и одборник Милко Грмуша који је рекао да треба позвати полицију да уђе у Градску управу и испита колико дуго стоје регулациони планови у Одјељењу за просторно уређење. Тврди да великим инвеститорима измјену регулационог плана плаћа град, а обични грађанин измјену плаћа из свог џепа. 

Бојан Пећанац, одборник СНСД у Скупштини града Бањалука је истакао да је потребно поправити Нацрт буџета, јер је представљен без развојних пројеката. Градоначелник Бањалуке тврди да је буџет развојни.

„Оно што смо ми данас добили од градске администрације на челу са градоначелником Станивуковићем, је дефинитивно дјело његове администрације, ми нисмо имали могућност да учествујемо у том буџету и искористићемо могућност дјеловања амандмански. Оно што је неспорна чињеница јесте да је смањење буџетског оквира у износу од 23,8 милиона KМ. Оно што је неспорно да се овдје очекује кредитно задужење од 5,5 милиона како би се финансирао дефицит који је проистекао из готовинског тока“, изјавио је Бојан Пећанац, одборник СНСД-а у Скупштини града Бањалука 

„План је да буџет Бањалуке за наредну годину износи 187 милиона. Наравно да одређене корекције од нацрта до приједлога су сасвим нормалне, на крају да кажем сасвим природне. Нацрт служи управо да имамо један добар квалитетан темељ и да опсег кретања може да варира и дискусијама које смо овдје чули и приједлозима које ћемо добити“, рекао је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (Р) (12+)

    ''''''''''''Прича прати двије породице, Божић и Исидоровић, чији животи и судбине се преплићу, а цијелу причу надопуње палета инересантних ликова; сви пролазе кроз ситуације у којима се суочавају са љубављу, оном узвраћеном и неузвраћеном, са издајом, лажима, интригама и тајнама.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.