ATV

Бањалука

Станивуковић и Милада у криминалу до гуше - Желе одузети пет хиљада квадрата градске земље?

  • Извор: БањалучкеПриче.нет
  • 27.09.2023. 11:09

Милада Шукало, савјетница градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића, покушава нелегално предати пет хиљада квадрата градске земље у руке власници "Слапа", Адмири Хајдарпашић, пише портал Бањалучке приче.

Kако сазнаје овај портал, власница овог угоститељског објекта од 2020. године, након доласка нове градске администрације, не плаћа накнаду граду за изнајмљивање простора. Раније, износе на име накнаде су директно плаћали "Удружењу повратника", које је измиривало свеукупан износ Граду Бањалука за наведени објекат и земљиште.

Бањалучке приче пишу да је доласком на власт градоначелника Драшка Станивуковића 2020. године његова савјетница Милада Шукало власницима угоститељског објекта “Слап” рекла је да не морају више плаћати накнаду Удружењу повратника које се налази у кругу Слапа, а које користи свега 70 квадрата земљишта од укупно 5332 квадрата колико је дато на кориштење Хајдарпашићевој.  

Kрајња намјера је да се градска земља са преко 5 хиљада квадрата са објектима и земљиштем на обали Врбаса, на атрактивној локацији, пренесе у власништво породице Хајдарпашић. За наведени посао Милада Шукало би требала да добије некретнину на једној од атрактивних локација у Граду Бањалука, наводи овај портал.

Kако сазнају Бањалучке приче, Шукалова већ уназад двије године активно помаже Хајдарпашићевој да не плаћа накнаде и порезе граду, а поред тога не плаћају ни комуналну накнаду, као ни струју ни воду. Један од примјера је и тај да су неколико пута радници Водовода повучени с терена када су долазили да искључе воду, а овом порталу су потврдили да су то урадили по налогу директора који је добио позив од градоначелника.  

"Удружење повратника" које користи само 70 квадрата простора добило је фактуру на којој је дуг од 6.000 KМ за воду, а који је направио угоститељски објекат "Слап". По овој фактуру ово удружење је дужно да измири дуговања "Слапа".

Оваквим понашањем и "Удружење повратника" је доведено пред свршен чин јер они и даље уредно плаћају своје комуналије и кориштење просторија од 70 квадра, док се терете и за дуговања ресторана "Слап" који се простире на преко пет хиљада квадрата без икавих накнада, наводе Бањалучке приче.

Према документу који је у посједу овог портала, Град Бањалука заступан по Правобранилаштву Републике Српске тужио је Окружном привредном суду Угоститељски објекат Слап, а све у циљу предаје у посјед земљишта и објекта. Поучени ранијом праксом градоначелника Станивуковића, врло вјероватно је да ће Град као у случају Акване одустати од тужбе против туженог и свој план на тај начин довести до краја, то јесте наведено земљиште и објекат препустити породици Хајдарпашић, пишу Бањалучке приче.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:45 Серија: Флибег (16+) (Р)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм