Gradonačelnik Banjaluke

Borci ogorčeni uklanjanjem zastave Srpske

  • 28.06.2021. 07:32

Borci Vojske Republike Srpske ogorčeni su uklanjanjem zastave Republike Srpske prilikom prijema za gradonačelnicu Sarajeva Benjaminu Karić.

"Draško Stanivuković nas je iznevjerio", poručuju borci sa kojim smo razgovarali, a neki od njih pitaju gradonačelnika "kako bi svom stricu koji je dao život za Srpsku opravdao ovaj potez".

Dodvoravanje gradonačelnika Banjaluke Sarajevu u momentima kada svi pokazuju svoje pravo lice i likuju nad presudom generalu Ratku Mladiću, te usvajaju sramne rezolucije na štetu srpskog naroda, pokazuje svu bezidejnost politike PDP-ovog "vunderkida". Ono što ipak može da plaši više od samog njegovog neznanja jeste da bi ovo mogla biti i jasna poruka, da je Stanivuković spreman sve žrtvovati da bi se dodvorio onima koji ne žele dobro Srpskoj i srpskom narodu. Makar dok snimatelji ne urade svoj posao i uhvate najbolji kadar gradonačelnika.

Nije ovo prvi put da Stanivuković prilagođava svoj nastup zavisno od mjesta gostovanja i samog gosta. 

Podsjećamo, još dok je bio poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Draško Stanivuković, nazivao je genocid nad Srbima u NDH zločinom, a za etničko čišćenje u akciji "Oluja" odbijao da upotrijebi taj izraz, a istoriji srpskog naroda morao je da ga uči Senad Hadžifejzović.

Stanivuković je dao nekoliko skandaloznih izjava u gostovanju na Face televiziji, ali jedna od najvećih je ta da je u Jasenovcu počinjen samo veliki zločin nad Srbima.

"Zašto ne kažeš to je etničko čišćenje?", upitao je Hadžifejzović, dok se Stanivuković branio riječima da se on ne bavi tim temama.

Tvoj narod kaže da je u Jasenovcu bio genocid, rekao je voditelj.

- Nisam pitao kako kažu, rekao je Stanivuković.

- Hoćeš ja da ti kažem? Bio je genocid!, dok je Stanivuković pomno klimao glavom.


(Banjaluckeprice.com)

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 10:30 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 11:15 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.