Dogovoren novi datum sjednice

Cirkus u banjalučkoj skupštini završen, kreće se sa radom

  • Извор: АТВ
  • 06.07.2023. 19:22

Dogovoren je novi datum redovne sjednice Skupštine grada Banjaluka. Trebao bi to biti 11. juli.

Pred odbornicima će se naći 89 tačaka. Neke su skinute.

Priče o neradnoj nedjelji neće biti. Ali bi trebalo da razmatraju između ostalog, besplatne građevinske dozvole.

Cirkus je završen, kaže predsjednik Skupštine Ljubo Ninković. Radiće se normalno. Gradonačelnik se urazumio. Iako, do pečata i dalje ne može doći. Međutim, nabaviće kaže, nove. 

"Ja sam pokrenuo u skladu sa procedurama poništavanje pečata, zato što ne želim uopšte da radim sa tim pečatima, jer ne znam šta je bilo unazad desetak dana, ko ih je koristio. Nastavljamo sa radom, drago mi je stvarno što je gradonačelnik i danas shvatio da ne može da cirkusi i pravi samo šou. Banjaluka zaista mora da radi", rekao je Ninković.

Optimizam i nada da će se raditi, postoji i kod gradonačelnika. Posla kaže ima, ali neće biti plata. Kancelarije i plate, ne vraća. 

"Dio skupštinske većine se dozvao pameti, blokada Banjaluke niti je opcija niti može biti politički put. Isto tako, ovo popuštanje skupštinske većine za mene ne znači da ove prostorije treba momentalno da se vrate onima koji 90 dana nisu radili. Nema logike da 90 dana ne radite i proradite pet dana, vidjećemo, još je rano govoriti", kaže Stanivuković.

Ako ne budu došli odbornici, doći će građani. Pozvaće ih, kaže Stanivuković, ponovo u pomoć.

I tako dok druge poziva na posao, sve odluke Skupštine grada su na čekanju. Njegovom krivicom. Zbog promijenenih brava i zaključanih vrata.

Od skupštinske sale su međutim otvorena. Ali je ona, većinom prazna. Samo su hodnici puni. Posljednjih dana, najviše galamom i cirkusom.

Пратите нас и путем Вибера