Potpredsjednik Skupštine grada

Čudić: Na sjednici bez rasprave o "Eko toplani" i grijanju, nisu dostavljeni materijali

  • Извор: СРНА
  • 15.02.2023. 14:07

Potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka Saša Čudić rekao je da nisu dostavljeni materijali za raspravu o grijanju u gradu, odnosno o poslovanju "Eko toplana", pa o toj temi neće ni biti raspravljano na sjednici koja je zakazana za sutra.

"Koliko sam upoznat, predstavnici `Eko toplana` su rekli da su pet ili šest puta dostavljali inicijativu Gradskoj upravi da se ovo pitanje kandiduje na Skupštini. Takva inicijativa je došla prije desetak dana u kabinet predsjednika Skupštine. Proslijedio sam je na resorno odjeljenje da pripremi tačku za razmatranje. Do danas takav prijedlog nije stigao", rekao je Čudić za Srnu.

On je naveo da je Gradska uprava bila u obavezi da dostavi izvještaj o radu "Eko toplana" za prvi kvartal prošle godine, a taj izještaj nije došao, kao ni plan poslovanja, te prijedlog programa rada za sezonu 2022/2023.

"Ne mogu nešto sa društvenih mreža staviti kao pitanje za razmatranje na Skupštini. Prijedlog mora doći obrađen od predlagača, odnosno Gradske uprave i gradonačelnika. Do ovog trenutka on nije stigao", rekao je Čudić.

Iz Upravnog odbora "Eko toplana" saopšteno je da će u slučaju da Skupština grada Banjaluka na sutrašnjoj sjednici ne donese odluku za rješenje problema likvidnosti i za pozitivno poslovanje ovog preduzeća, ono i zvanično postati nelikvidno i ubrzo prekinuti proizvodnju i isporuku toplotne energije.  

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм