Haos u Banjaluci

Stanivuković prijeti radnicima, nekima pozlilo, mijenjane brave

  • Извор: АТВ
  • 28.06.2023. 19:20

Pristup kabinetu predsjednika Skupštine Banjaluka, Ljubi Ninkoviću i njegovim saradnici je onemogućen. U kancelariju ne može ući. Do pečata i dokumentacije ne može doći.

Nepoznata lica u toku noći zamijenila su brave na vratima njegovog kabineta po naredbi gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića, kaže Ninković. Dolazila je i policija, pokrenuta je istraga.

„Prostorije potpredsjednika, sekretara i predsjednika Skupštine grada su zaključane. Unutra su pečati, svi drugi materijali, važni akti Skupštine grada i u ovim trenucima ja samo mogu da konstatujem da ovo što je Draško uradio danas, cilj mu je da blokira Skupštinu grada“, rekao je Ninković.

Stanivukoviću više niko ne vjeruje i treba da prestane vrijeđati inteligenciju Banjalučana, kažu pojedini odbornici. Ono što se dešava u organizaciji gradonačelnika prevršilo je svaku mjeru. 

Vanredni sastanak skupštinske većine u Banjaluci

Vanredni sastanak skupštinske većine u Banjaluci

„Danas izvršen i politički protivzakoniti udar na Skupštinu grada Banjaluka. Mi nismo u posjedu pečata Skupštine grada Banjaluka, mi ne možemo sazvati vanrednu sjednicu Skupštine grada“, rekao je Saša Čudić, potpredsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Trebalo je da se održi juče i da se na njoj riješi pitanje Akvane. Prekinuta je zbog protesta koji je organizovao Stanivuković a njemu nije u interesu da se održi jer tako propadaju njegovi planovi sa zemljištem. Cilj mu je blokada. Odbornici pozivaju na dijalog. Nema se, kažu, puno vremena. 

Ovaj način na koji se danas dešava, ne znam ni šta je u pitanju, je produkt nekih stvari koje su tu duže vrijeme, samo su danas eskalirale i to moramo shvatitii na taj način, ne možete zaustaviti grad zato što želite na taj način da dobijete političke poene“, smatra Aleksandar Petković, odbornik u Skupštini grada Banjaluka.

Banjalučka policija: Pokrenuta istraga - ko je zamijenio brave u Gradskoj upravi

Banjalučka policija: Pokrenuta istraga - ko je zamijenio brave u Gradskoj upravi

„Ovo je stvarno cirkus, ne znam kakve su po zakonu mogućnosti gradonačelnika i predsjednika Skupštine. To je politički rat i politički cirkus odavno“, rekao je Saša Lazić, odbornik u Skupštini grada Banjaluka.

Mijenjanje brave gradonačelniku nije bilo dovoljno. Prijetio je danas radnicima Gradske uprave zbog čega je pozlilo Igoru Šukalu, sekretaru gradske Skupštine kome je ukazana ljekarska pomoć.

Пратите нас и путем Вибера

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.