Predsjednik MZ

Ćutković: Gradska uprava nijema na molbe mještana Donjih Kola

  • Извор: СРНА
  • 23.07.2023. 18:29

Gradska uprava Banjaluka ostala je gluva na zahtjeve i molbe mještana mjesne zajednice Donja Kola kada je riječ o pronalaženju rješenja za uredno snabdijevanje vodom, od čega zavisi njihov opstanak, rekao je predsjednik ove mjesne zajednice Srđan Ćutković.

Ćutković kaže da mještani ove mjesne zajednice, koja je samo pet kilometara udaljena od centra grada, nemaju osnovne uslove za život, kao što su infrastruktura i uredno snabdijevanje vodom, a većim dijelom se bave poljoprivredom i stočarstvom.

On je dodao da je to sramota gradske uprave, koja, kako kaže, umjesto rješenja daje obećanja, ili preduzima, nažalost, promašene investicije.

"Jutros od šest časova pokušavam cisternama dovući vodu, jer stoka bez vode na ovoj vrućini ne može da preživi. To je patnja velika", rekao je Ćutković.

On je istakao da se ti problemi pojave svake godine kada nastupi suša.

"Prošle godine smo imali iste probleme, ali smo sa gradskom upravom dogovorili da se u donjem dijelu našeg naselja napravi bazen, u koji je uloženo 1,2 miliona KM. Bazen je kapaciteta 300 metara kubnih i to je nemoguće napuniti cisternama. Plan je bio da se bazen puni iz bazena u Rekavicama, koji je zapremine 150 metara kubnih i nije mi ni danas jasno kako su to zamislili", rekao je Ćutković.

On kaže da su građani Donjih Kola na kraju dočekali da imaju bazen, ali da nemaju vodu.

Ćutković je napomenuo da postoji i problem u gornjem dijelu naselja sa sistemom "Crno vrelo", jer Gradska uparava nije potpisala sa preduzećem "Elektrokrajina" ugovor o snabdijevanju električnom energijom Fabrike vode koja se tu nalazi.

"Tako da ni tu već 10 dana nema vode. U `Elektrokrajini` kažu da treba samo da dođe neko iz uprave grada ko je zadužen za tu oblast da potpiše ugovor i da će oni pustiti struju", rekao je Ćutković.

On je naveo da su građani ogorčeni, te da se nada da će zbor građana koji je danas organizovao kako bi razgovarali o ovim problemima, doprinijeti da nadležni krenu u pronalaženje rješenja.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)