Banjaluka

Djeca iz Udruženja "Četiri plus" još čekaju besplatne mjesečne karte za gradski prevoz

  • Извор: АТВ
  • 25.01.2022. 19:59

Djeca iz Udruženja sa četvoro i više djece još nisu dobila besplatne mjesečne karte kako je planirano. Predsjednik udruženja kaže da je sve bilo dogovoreno za ponedjeljak. Međutim iz zasad nejasnih razloga sve se moralo odgoditi za mart.

Iako su spiskove uredno dostavili u Gradsku upravu. 

"Pa trebalo je sad 23 krenuti sa mjesečnim. U stvari 24 ponedjeljak, međutim onaj nešto se iskomplikovalo tako da je odgođeno za prvi mart. Čini mi se da se radi o 360 srednjoškolaca i studenata", kaže Jovan Radovanović, predsjednik Udruženja "Četiri plus".

Gradonačelnik Draško Stanivuković kaže da su krenuli u reformu javnog prevoza i da se planira uvođenje novih kartica sa čitačima. Za trenutni zastoj krivi velik broj neradnih dana u januaru. 

"Dakle da u svakom trenutku znamo broj karata ljudi koji dobijaju, koliko koriste javni prevoz, pošto je veoma važno za buduće parametre. Ono što je u ovom trenutku realno poslije mnogo neradnih dana, poslije pandemije koja je bila, ogromnog deficita radne snage koja je bila u čitavom januaru i danas, jednostavno pandemija je takva. Januar je za nas sveti kao takav i mnogo neradnih dana", kaže Stanivuković.

Dok se problem ne riješi, porodice moraju same da finansiraju gradski prevoz za svoje učenike i studente. Po svemu sudeći, moraće da kupuju karte i za sljedeći mjesec, jer gradonačelnik tvrdi da će Gradska uprava tek od 15. februara početi podjelu besplatnih godišnjih karata za porodice sa četvoro i više djece. 

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм