Пружни прелаз Врбања

Дјечак на тротинету поломио рампу у Бањалуци

  • Извор: АТВ
  • 26.02.2024. 13:25

На пружном прелазу Врбања у Бањалуци забиљежен је инцидент преласка преко пруге упркос чињеници да су звучни сигнали најављивали долазак воза, а рампа била спуштена.

"Видео надзор на путном прелазу „Врбања“ 24.02.2024. године, биљежи угрожавање личне али и опште безбједности од стране млађих корисника бицикла и електричног тротинета, као и лом полубраника, приликом непримереног и недозвољеног преласка преко путног прелаза и поред укључене свјетлосно – звучне сигнализације и спуштених полубраника, који најављују долазак воза.

Неријетко се возачи друмских возила, бициклисти, пешаци а сада и корисници електричних тротинета, оглуше на сва упозорења и сигнализацију која најављује долазак воза, несвесни опасности којој су изложени.

Жељезнице Републике Српске овај пут апелују и на родитеље, да у комуникацији са својим малишанима указују на важну чињеницу, да су као учесници у саобраћају у обавези да поштују саобраћајне прописе и сигнализацију, буду одговорни према себи и другима, те се обавезно зауставе испред путног прелаза.

Лична непажња учесника у друмском саобраћају, неопрезно и неодговорно кретање приликом преласка преко пруге као и уништавање жељезничке имовине, најчешћи су узроци настанка саобраћајних незгода, због чега је неопходно и даље указивати на обавезно поштовање саобраћајне сигнализације на путним прелазима", саопштили су из ЖРС.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови: