Pružni prelaz Vrbanja

Dječak na trotinetu polomio rampu u Banjaluci

  • Izvor: ATV
  • 26.02.2024. 13:25

Na pružnom prelazu Vrbanja u Banjaluci zabilježen je incident prelaska preko pruge uprkos činjenici da su zvučni signali najavljivali dolazak voza, a rampa bila spuštena.

"Video nadzor na putnom prelazu „Vrbanja“ 24.02.2024. godine, bilježi ugrožavanje lične ali i opšte bezbjednosti od strane mlađih korisnika bicikla i električnog trotineta, kao i lom polubranika, prilikom neprimerenog i nedozvoljenog prelaska preko putnog prelaza i pored uključene svjetlosno – zvučne signalizacije i spuštenih polubranika, koji najavljuju dolazak voza.

Nerijetko se vozači drumskih vozila, biciklisti, pešaci a sada i korisnici električnih trotineta, ogluše na sva upozorenja i signalizaciju koja najavljuje dolazak voza, nesvesni opasnosti kojoj su izloženi.

Željeznice Republike Srpske ovaj put apeluju i na roditelje, da u komunikaciji sa svojim mališanima ukazuju na važnu činjenicu, da su kao učesnici u saobraćaju u obavezi da poštuju saobraćajne propise i signalizaciju, budu odgovorni prema sebi i drugima, te se obavezno zaustave ispred putnog prelaza.

Lična nepažnja učesnika u drumskom saobraćaju, neoprezno i neodgovorno kretanje prilikom prelaska preko pruge kao i uništavanje željezničke imovine, najčešći su uzroci nastanka saobraćajnih nezgoda, zbog čega je neophodno i dalje ukazivati na obavezno poštovanje saobraćajne signalizacije na putnim prelazima", saopštili su iz ŽRS.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 10:00 Serija: Istine i laži (12+)

    Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 10:30 Autošop magazin

    Za ljubitelje automobilizma, auto tržišta i najnovijih informacija o vašem ljubimcu.

  • 11:15 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:30 Еmisija: Agrar (R)

    Aktuelne priče iz svijeta domaće i regionalne poljoprivrede.

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina