Predstava gradonačelnika Stanivukovića

Dr Zeljković: UKC nije mjesto za političke performanse

  • Извор: АТВ
  • 07.08.2022. 12:58

Performans gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića kod UKC-a izazvao je negodovanje među ljekarima koji poručuju da UKC mjesto za ovakve predstave jer su publika ljekari koji su došli da rade i pacijenti koji su došli da se liječe.

"Sve ono što se dešava našem narod na neki način ima uticaj na funkcionisanje UKC-a. Mi smo uz naš narod u svim teškim trenucima zato što to tako treba. U UKC-u se dnevno liječi hiljade pacijenata, a u Urgentni centar dolazi dnevno 200 pacijenata koji nisu naručeni, nego su za hitni pregled. Nama Hitna svaki dan dovozi do 50 pacijenata. Bilo kakva upotreba i zloupotreba Kliničkog centra, osoblja i pacijenata u političke svrhe je neprimjerena", kaže načelnik Urgentnog centra dr Slavica Zeljković koja dodaje:

"Publika u ovom slučaju su zdravstveni radnici, ljekari i medicinski tehničari koji su danas došli da rade svoj posao. Publika su i pacijenti koji nisu došli ovdje što vole, nego što ih je muka natjerala. Ovdje ljudi dolaze zato što moraju, ne zato što žele. Ovo nije primjereno mjesto za performanse".