Министарство демантовало медијске натписе

Дворана "Старчевица" није у власништву ОШ Бранко Радичевић

  • Извор: АТВ
  • 12.02.2024. 16:47

Поједини медији из Републике Српске потурили су у јавности лажну вијест да је концерт Баје Малог Книнџе одржан у Основној школи Бранко Радичевић у Бањалуци, а њихове наводе демантовало је Министарство просвјете и културе.

"У вези са медијским изјавама око организовања концерта у Спортској дворани „Старчевица“ наводимо да Министарство просвјете и културе Републике Српске није дало никакву сагласност за одржавање концерта нити је могло дати будући да је објекат у надлежности Јавне установе Спортски центар „Борик“ Бањалука. Основна школа „Бранко Радичевић“ из Бањалуке користи бесплатно наведену дворану у власништву града Бања Лука због чињенице да се иста налази у непосредној близини школе и да се у истој на квалитетнији начин могу организовати часови физичког и здравственог васпитања у односу на друге расположиве просторне капацитете школе", саопштено је из Министарства.

Са друге стране, поједини медији су без провјере потурили информацију да је концерт поводом Дана државности Србије чији је покровитељ био професор др Владо Ђајић, одржан баш у школи.

На рачун тога су контактирали и родитеље чије су бројне осуде пренијели.

Овај како су га назвали "скандал без преседана", ипак ће се приписати тим медијима.

Пратите нас и путем Вибера

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Емисија: Ћирилица (Р)

    Провокативна питања и још провокативнији одговори, бујица опречних ставова и речи, теорије и докази, неоткривено – све носи уреднички потпис Марића који на интересантан начин сучељава различита мишљења и огољава стварност.

  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)