Problem ugovor sa Šumama Srpske

EKO toplana: Ugrožena grejna sezona u Banjaluci

  • Извор: АТВ
  • 07.09.2022. 20:20

Oni Banjalučani čije radijatore grije EKO toplana mogli bi da se smrznu ove zime. Bar tako najavljuju iz EKO toplane. Ugrožena im je, kažu, grejna sezona i to zbog nepoštovanja ugovora od strane Šuma Srpske.

"Zbog otežanih uslova eksploatacije, kako oni nama kažu, mi imamo značajno, značajno odstupanje punjenja naših lagera drvin sortimentom od onoga što je predviđeno ugovorom. Trenutno je sad negdje na 50 odsto od ugovorene obaveze koju Šume su preuzele da nam isporuče. Trenutno smo na 50 odsto izvršenja što je nedovoljno da mi možemo garantovati sigurnu i uspješnu grejnu sezonu", kaže Dragiša Zečević, član Uprave Eko Toplane Banjaluka.

Grejna sezona neće biti upitna, odgovaraju iz "Šuma Srpske". Direktor ovog preduzeća tvrdi da će toplani isporučiti dovoljnu količinu energenata. Ipak, nisu mogli poreći da postoje problemi oko snabdijevanja.

"Neosporavam da nema problema u snabdijevanju sa više strateških kupaca, ne samo sa "Eko toplanama", mada su nam one prvi prioritet kada govorimo o važnosti zato što se radi o preduzeću koje normalno grije Banjaluku. Mi radimo na tome, već smo uputili u gazdinstva urgenciju da prioritetno snabdijevaju "Eko toplanu", kaže Slaven Gojković, direktor JP "Šume Srpske".

Striktno poštovanje ugovora sa toplanama širom Srpske zatražilo je i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Ukoliko se desi problem sa nedovoljnim snabdijevanjem svih gradskih toplana drvnim sortimentima i ukoliko sezona bude ugrožena, Ministarstvo će, kažu, tražiti odgovornost od uprave Јavnog preduzeća Šume Republike Srpske, kao i direktora šumskih gazdinstava koja ne budu isporučila ugovorene količine.

Тагови: