Нема сагласности

Бањалучани можда неће имати гријање, али хоће чиста возила

  • Извор: АТВ
  • 26.10.2023. 20:25

Бањалучани можда неће имати гријање, али хоће чиста возила. Изградњу јавне самоуслужне аутопраонице у кругу бањалучке Топлане одобрио је градоначелник, али не и управни одбор овог предузећа.

Нису дали сагласност на јер на неколико метара од локације на којој је планирана аутопраоница, постројење запаљивих материја, високонапонска постројења, а испод цјевоводи. Упозорили су градоначелника какве катастрофалне посљедице изградња било каквог објекта који није повезан са топланом може изазвати.

"Мали поремећај електроенергетске стабилности система, отвара узрочно-посљедични ланац који може довести до хаваријског стања и прекида у испоруци топлотне енергије. Посебно наглашавамо и скрећемо пажњу на аспект очувања стабилности и испоруке топлотне енергије која је таквим актом доведена у опасност", саопштено је из бањалучке Топлане.

Иако је изричито забрањено кретање или обављање радова који нису повезани са топланом, градоначелник и онај ко планира да прави аутопраоницу баш и не маре. Радови су у пуном јеку. 

"Град Бањалука и градоначелник ћуте на ову дивљу градњу, градњу без грађевинске дозволе без УТ услова, овдје иза мене се прави аутопраоница којој свакако ту није мјесто, овиме се угрожава и гриијање у самој бањалуци, можемо поручити бањалучанима да због ове градње, која се ради иза мојих леђа, бањалука може остати без гријања", рекао је Драгослав Топић, одборник у Скупштини Града Бањалука.

Оваквом бесправном градњом прекршен је Закон о заштити од пожара, Закон ограђењу као и пропис којима се регулише обављање дјелатности. Из градске управе ни ријечи о овоме,  на наш упит одговор нисмо добили. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем

    ‘Недјељне вијести са Предрагом Ћурковићем’ преглед је седмице са пажљиво одабраним актуелним темама, коментарима, саговорницима и занимљивим приступом најважнијим информацијама из земље, региона и свијета.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    Серија: Љубавни залогаји (12+)

  • 20:30 Филм: Влаком према југу (12+)

    '' Филм: Влаком према југу (12+)

  • 22:00 Серија: Насљедници (12+)

    'Серија: Насљедници (12+)

  • 23:00 Серија: Ред Рок (16+) (Р)

    Серија: Ред Рок (16+) (Р)