Nema saglasnosti

Banjalučani možda neće imati grijanje, ali hoće čista vozila

  • Izvor: ATV
  • 26.10.2023. 20:25

Banjalučani možda neće imati grijanje, ali hoće čista vozila. Izgradnju javne samouslužne autopraonice u krugu banjalučke Toplane odobrio je gradonačelnik, ali ne i upravni odbor ovog preduzeća.

Nisu dali saglasnost na jer na nekoliko metara od lokacije na kojoj je planirana autopraonica, postrojenje zapaljivih materija, visokonaponska postrojenja, a ispod cjevovodi. Upozorili su gradonačelnika kakve katastrofalne posljedice izgradnja bilo kakvog objekta koji nije povezan sa toplanom može izazvati.

"Mali poremećaj elektroenergetske stabilnosti sistema, otvara uzročno-posljedični lanac koji može dovesti do havarijskog stanja i prekida u isporuci toplotne energije. Posebno naglašavamo i skrećemo pažnju na aspekt očuvanja stabilnosti i isporuke toplotne energije koja je takvim aktom dovedena u opasnost", saopšteno je iz banjalučke Toplane.

Iako je izričito zabranjeno kretanje ili obavljanje radova koji nisu povezani sa toplanom, gradonačelnik i onaj ko planira da pravi autopraonicu baš i ne mare. Radovi su u punom jeku. 

"Grad Banjaluka i gradonačelnik ćute na ovu divlju gradnju, gradnju bez građevinske dozvole bez UT uslova, ovdje iza mene se pravi autopraonica kojoj svakako tu nije mjesto, ovime se ugrožava i griijanje u samoj banjaluci, možemo poručiti banjalučanima da zbog ove gradnje, koja se radi iza mojih leđa, banjaluka može ostati bez grijanja", rekao je Dragoslav Topić, odbornik u Skupštini Grada Banjaluka.

Ovakvom bespravnom gradnjom prekršen je Zakon o zaštiti od požara, Zakon ograđenju kao i propis kojima se reguliše obavljanje djelatnosti. Iz gradske uprave ni riječi o ovome,  na naš upit odgovor nismo dobili. 

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: