Rektor Univerziteta u Banjaluci

Gajanin: Građevinski radovi na dva fakulteta u završnoj fazi

  • Извор: СРНА
  • 01.10.2022. 15:44

Građevinski radovi u Univerzitetskom gradu na zgradi u kojoj će biti smješteni Arhitektonsko-građevinsko-geodetski i Šumarski fakultet su u završnoj fazi, izjavio je rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin.

Gajanin je istakao da je plan da nastava u novom objektu počne do marta, odnosno početka sljedećeg semestra.

- U ovoj fazi u ovu zgradu investirano je oko sedam miliona KM. Uz podršku Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske uspješno je završeno utopljavanje zgradE Rektorata/Akademije umjetnosti kroz projekat energetske efikasnosti. U okviru istog projekta završava se i zgrada Filozofskog fakulteta, a radovi teku planiranom dinamikom - rekao je Gajanin.

Gajanin je zahvalio za podršku koju imaju od srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, predsjednice Srpske Željke Cvijanović i ministara u Vladi jer "pomažu kada je riječ o konstatnom unapređivanju uslova studiranja na Univerzitetu u Banjaluci".

Predsjednik Unije studenata Srpske Uroš Bjelica rekao je da rukovodstvo i institucije Srpske prepoznaju značaj studenata.

- O tome govori podatak da je u ovoj godini izdvojeno oko 35 miliona KM za oba javna univerziteta. Težimo ka tome da to budu vodeća dva javna univerziteta u regionu, jer imamo sve potrebne uslove" - rekao je Bjelica.

Predstavnik Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjaluci Nikola Bojić ocijenio je kao pozitivnu inicijativu da se svim mladima u Srpskoj u dvije tranše donira 100 KM.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.