Гимназија се опростила од Катарине Тривић: Твој осмијех одбијао је сваку таму

  • Извор: АТВ
  • 26.05.2024. 16:07

Бањалучка Гимназија опростила се од Бањалучанке Катарине Тривић која је преминула у петак након дуге борбе с тешком болешћу.

Из ове школе су на свом Фејсбук налогу написали дирљиву опроштајну поруку.

"Тешко је почети. Толико тога је за рећи, али недостају ријечи. Оно што осјећамо ни најрјечитији не би могли описати. Била си превише храбра за ову планету. Планету на којој си се противила нијемој егзистенцији и трагала за животом у којем ћеш поред онога што ти он нуди, увијек тражити још. Бићеш упамћена као ријеткост у мноштву свих нас којима си узор и пратиља на овом путовању који је без тебе изгубио трачак сунца", навели су на својој Фејсбук страници.

Ужас у Шпанији: Голман остао да лежи након ударца, прекинута утакмица

Ужас у Шпанији: Голман остао да лежи након ударца, прекинута утакмица

Додали су да је Каћа била најхрабрија кад је било најтеже, најнесебичнија када се свијет рушио, највеселија када се чинило као да сутра не постоји.

"Твоја љубав прелазила је све границе. Твој осмијех одбијао је сваку таму. Твоја снага и воља за животом свима нама биле су вјетар у леђа, иако би многи рекли да је требало бити супротно. Зрачила си добротом и радошћу. И не знамо зашто пишемо у прошлом времену. То је погрешно, јер си ту. Осјећамо те. Знамо да ниси отишла и да никада нећеш. Чувај нас. И ми ћемо чувати тебе", написали су и додали:

"Сада си тамо гдје болест не постоји. Ништа те не боли. Мирна си. За нас ћеш заувијек бити насмијана дјевојчица из предзадње клупе до прозора".

Катарина је имала само 18 година када је сазнала да болује од акутне мијелоидне леукемије.

Иако је једном побиједила ову опаку болест, убрзо је сазнала да се немилосрдна леукемија вратила. Након дуготрајне борбе преминула је у петак у 21. години.

Пратите нас и путем Вибера