Iz budžeta grada

Grad Banjaluka finansira udžbenike i školski prevoz za djecu iz hraniteljskih porodica

  • 16.01.2019. 19:31

Udžbenici, školski pribor i prevoz do škole, za djecu iz hraniteljskih porodica u Banjaluci, prvi put od ove godine, biće finansirani iz budžeta grada.

Odluka je donesena po uzoru na pomoć mališanima iz višečlanih porodica. Mali trošak za gradski budžet, a velika pomoć ljudima koji obavljaju ovaj izuzetno human posao, kaže gradonačelnik Igor Radojičić. 

"Nova stavka u budžetu planirana za ovu godinu, za nabavku udžbenika je ja mislim 11 hiljada posebna stavka, za sufinansiranje ukupnog prevoza još nije izdvojeno. Radi se o dogovoru koji smo prošle godine imali sa hraniteljskim porodicama u gradu Banjaluci", istakao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke. 

Hranitelji su zadovoljni. Mala finansijska pomoć znači podršku, što je u nekim trenucima važnije od novca, kaže Biljana Samardžija iz Centra za socijalni rad Banjaluka. 

"To je hraniteljima sigurno velika pomoć, oni su se naravno obradovali. Ulaskom u novu godinu očekujemo da će se ispuniti obećanja koja su data tom prilikom. Već su zatražili iz Gradske uprave spisak djece i prevoznike koje koriste prilikom pevoza, tako da svakako je svaka pomoć dobro došla našim hraniteljima", Biljana Samardžija, rukovodilac Odjeljenja porodično pravne zaštite u Centru za socijalni rad Banjaluka. 

U Banjaluci ima 54 hraniteljskih porodica u kojima je trenutno smješteno 64 djece bez roditeljskog staranja, podaci su Centra za socijalni rad Banjaluka. U hraniteljskim domovima smještena su djeca svih usrasta, od beba starih nekoliko mjeseci, pa do punoljetnih djevojaka i mladića. 

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

    '' 'Инстаграм, живот под филтером, документарни програм

  • 13:10 Емисија: Досије (Р)

    Емисија која је дуги низ година дио нашег програма, 'Досије', расвијетљава догађаје у које мало ко смије да завири, проговора о актуелним темама о којима се ћути, распакује чињенице случајева злочина, криминала и корупције.

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина