30. decembra 2018. godine

Grad Banjaluka tužio organizatore protesta "Pravda za Davida"

 • 02.02.2020. 20:48

Grad Banjaluka tužio je organizatore protesta 30. decembra 2018.godine, zbog kojih su otkazani planirani novogišnji koncerti.

Traže odštetu od 178 hiljada maraka. Tuženi su omladinci, koji su potpisani na prijavi za održavanje protesta. Više od godinu kasnije, traje polemika, da li se iza njih krije Partija demokratskog progresa.

Pavle Knežević, Bojana Gajanović i Anja Grubačić, koji su u decembru 2018.godine podnijeli zahtjev za održavanje skupa Pravda za Davida, tuženi su da su uzrokovali milionsku štetu jer je skup organizovan neposredno pred proslavu Nove godine zbog čega su manifestacije otkazane.

- Ne znam da su to troje mladih ljudi pripadnici "Pravde za Davida", oni su bili formalni organizatori skupa 30. decembra 2018. godine. Mislim da je njihova veza sa PDP-om, a ne sa grupom "Pravda za Davida" - rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Organizatori protesta pak tvrde da nemaju veze sa šetnjom, te da su oni predali zahtjev isključivo za Trg Krajine od 18 do 20 časova, za ono što se dešavalo kasnije, poručuju da nemaju odgovornost.

Knežević tvrdi da su proteste organizovali kao omladina Banjaluke, negirajući da su članovi PDP-a. Isto tvrdi i predsjednik mladih PDP-a, koji, priznaje, da je Grubačićeva poslije toga pristupila partiji.

- Ona nije bila član PDP u tom trenutku - kaže Ivan Begić, lider mladih banjalučkog PDP.

Ipak, da su veze sa PDP-om postojale i ranije, tvrde u gradskom odboru SNSD-a. Tvrde, dokazi su na društvenim mrežama.

- Apsurdno da to govorimo jer postoje slike na društvenim mrežama koje dokazuju da je ona bila član - istakao je Aleksa Barudžija, član Glavnog odbora SNSD-a.

Barudžija dodaje i da je krajnje vrijeme da Draško Stanivuković prestane da se skriva iza svojih aktivista i da otkrije zašto ih je poturio da se prijave kao organizatori protesta.

Grad u ovom predmetu zastupa Pravobranilaštvo Republike Srpske. Gradonačelnik očekuje da će biti vođen sudski postupak, jer je, tvrdi, Banjaluka pretrpjela konkretnu štetu.

Pročitajte još:

Dvije krvave tuče: Muškarac opljačkan, drugi pretučen lopatom

Srbin (19) brutalno pretukao ženu i govorio da će je "naučiti pameti"

Ranjen sin Suzane i Vladimira Perovića, policija utvrđuje okolnosti slučaja

Taksi vozilo izgorjelo nasred ulice, vozač hitno prebačen u bolnicu

Tri osobe poginule u saobraćajnim nesrećama

Тагови:
 • 20:00 Лутрија РС, Лото

  Пренос извлачења добитних комбинације игре на срећу Лото 7/39 Лутрије Републике Српске.

 • 20:10 Емисија: Прича се

  '''Политичка, дебатна, емисија ‘Прича се…’ доноси широк избор актуелних тема, супротстављених ставова, различитих углова, чињеница и реплика.

 • 21:20 Серија: Од јутра до сутра (12+)

  ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

 • 22:05 Серија: Ко те шиша (12+)

  ''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

 • 22:35 Вечерње вијести

  Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

 • 22:50 Серија: Ел Чапо (16+)

  ''''Телевизијска серија о једном од најпознатијих нарко босова - Јоакину "Ел Чапу" Гузману.