U cilju obogaćenja programa

Gradska uprava finansira 27 različitih manifestacija: Sve bogatiji turistički program

  • 14.12.2019. 14:18

Gradska uprava će u narednoj godini finansijski podržati 27 različitih manifestacija, koje su uvrštene u turistički kalendar. To je urađeno s ciljem da bude obogaćen program grada na Vrbasu.

Iz Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku naglasili su da su sve manifestacije odabrane putem javnog poziva, sprovedenog nedavno.

- Mogla su se prijaviti udruženja građana, pravna lica, odnosno organizatori turističkih manifestacija. U kalendaru, koji je podržala Skupština grada, nalaze se manifestacije koje će biti sufinansirane i organizaciono podržane od strane grada, s obzirom na to da promovišu širok spektar turističkih aktivnosti - istakli su iz ovog odjeljenja.

Naglasili su da je grad odabrane manifestacije podržao iznosom od 77.500 KM, s tim da su za tri događaja sredstva obezbijeđena putem Turističke organizacije grada.

- Podrška će biti pružena i ustupanjem prostora. Planirane manifestacije odnose se na niz zanimljivih sadržaja i festivala, koji mogu privući turiste. Tako je mjesto u kalendaru za 2020. godinu našao već dobro poznati festival posvećen banjalučkom ćevapu, koji svake godine obara rekorde posjećenosti - rekli su iz ovog odjeljenja.

Dodali su da će u narednoj godini biti organizovani i prepoznatljivi festivali vina, piva, čokolade, viteštva, penjački festival “Dril end čil”, moto-fest, Banjalučki oktobar fest te još dešavanja na Vrbasu.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм