Drama u Gradskoj upravi

Hoće li goruća pitanja u Banjaluci doći na red?

  • Извор: АТВ
  • 29.08.2023. 19:17

Drama u banjalučkoj Gradskoj upravi se nastavlja, a optužbe pljušte na sve strane. Ko je na sjednicu Gradske skupštine došao, odnosno nije? Gradonačelnik nije, ali je poslao svoje izaslanike. Njima je od danas zabranjeno prisustvo, osim u slučaju da ih pozove predsjednik gradske skupštine lično.

"Ja Skupštinu ne bih trebao da počnem bez predlagača, a to je gradonačelnik. Danas se nije udostojio da dođe, da se javi da možda neće biti. Drugo, to što sam ja korektan i dopustim Bojanu Kresojeviću i Valentini Aničić da budu na kolegijumu ili na skupštini je moja dobra volja. Nećete više moći na kolegijumu prisustvovati izuzev onog koga pozovem-to je gradonačelnik. Na Skupštini onog koga budem pozvao u salu-taj će prisustvovati", rekao je Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine Grada Banjaluka.

Ninković je istakao da je danas bio prisiljen da, zbog nedostatka kvoruma, odgodi nastavak sjednice i kritikovao odbornike koji svoj posao ne shvataju ozbiljno. Kako bi riješili ovaj problem, najavio je sastanak sa šefovima klubova, ali ga je ipak gradonačelnik preduhitrio.

"Ne možemo dozvoliti da bilo ko treba učiti odbornika da treba biti odbornik i da treba da radi svoj posao. Jednostavno skupština je otišla u tu vrstu anarhije da doći na Skupštinu i odbornik koji dođe na skupštinu kao neka pojava koja se rađa jednom godišnje. I mi se čudimo toj pojavi", rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Predsjednik Skupštine Grada izrevoltiran gradonačelnikovim ponašanjem izjavio je da gradonačelnik nije bio u stanju da raspište konkurs za načelnike odjeljenja, a sad se sjetio da nekoga, kako kaže, ustrojava. Ipak, nastavak sjednice zakazan je za sutra, a iz gradske većine kažu da neki njihovi odbornici iz opravdanih razloga danas nisu bili tu. 

"Kada su u pitanju odbornici SNSD-a, vi znate da je dr Kutlešić na bolovanju, da je Nešo Grbić imao saobraćajnu nezgodu, kolega Amidžić je vratio mandat, Bojan Pećanac je najavio kašnjenje, tu je bilo nas 4 odbornika i to je to, mi nemamo više", rekao je Dragoslav Topić, šef Kluba odbornika SNSD-a.

Sutra će se razmatrati o izvještajima banjalučkih preduzeća "Vodovod","Toplana" i "Čistoća", kao i o konačnoj sudbini naplate parkinga u najvećem gradu Srpske.


Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.