Predsjednik Skupštine grada Banjaluka

Ilić: Sankcije Miloradu Dodiku i ATV-u su odraz nemoći

  • Извор: РТРС
  • 18.01.2022. 08:57

Američke sankcije Miloradu Dodiku i ATV-u su odraz nemoći jedne svjetske sile, izjavio je Mladen Ilić, predsjednik Skupštine Grada gostujuću.

Ilić smatra da je apsurdno sankcionisati nekog bez bilo kakvih dokaza, ko je dobio podršku svog naroda, i to samo zato što nije spreman da sluša kako SAD vide razvoj geopolitike na Balkanu.

„Sankcije imaju samo kontraefekat i mislim da su sada i SAD i međunarodna zajednica svjesni toga. Narod je nikada odlučnije stao uz Milorada Dodika u svim bitkama koje zajedno moramo proći. Sve što radi rukovodstvo Republike Srpske je postavljanje temelja za generacije koje će voditi Republiku Srpsku i postavljena je jedna donja linija ispod koje se ne može“, rekao je Ilić.

Ističe da mu je drago što je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković dao podršku Dodiku i rekao da je protiv sankcija.

„Iskreno, u moru neslaganja i različitih pogleda koja imamo tu sam sa Stanivukovićem bio saglasan, jer je on jedan od rijetkih koji je izašao i tako nešto rekao“, dodao je Ilić.

Posebno je osudio sankcije uvedene Alternativnoj televiziji, ali i istakao da će ih sada građani još više cijeniti.

„Imamo jednu naciju koja zagovara slobodan svijet, a jednom mediju uvodi nekakve sankcije. Zaista, u jednu ruku smiješno, a sa druge strane neće se sa tim ništa postići. Ta televizija radi dobar posao i ima svoju uređivačku politiku. Žao mi je što niko od opozicionih političara ništa nije rekao na tu temu, a prije samo nekoliko mjeseci su pravili proteste u Banjaluci uz obrazloženje da brane medijske slobode za jednu drugu tv kuću. ATV poziva sve nas, i vlast i opoziciju, da učestvujemo u njihovom programu, i zato je krajnje nekorektno ništa ne reći na temu sankcija“, smatra Ilić.

Тагови: