Predsjednik banjalučke Skupštine

Ilić: Pomoć od 500 KM za radnike četiri zavoda

  • Извор: СРНА
  • 01.12.2021. 13:42

Radnici Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju "Dr Miroslav Zotović", Zavoda za sudsku medicinu Republike Srpske, Zavoda za transfuzijsku medicinu i Zavoda za stomatologiju Republike Srpske dobiće jednokratnu pomoć grada Banjaluka od 500 KM rebalansom budžeta ili budžetom u idućoj godini, saopštio je predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić.

Ilić je podsjetio da skupštinskim amandmanom podrške zdravstvenim radnicima sa 500 KM u gradu Banjaluci, koji je ranije usvojen, nisu obuhvaćena ova četiri zavoda koja imaju oko 400 zaposlenih radnika.

Nakon sastanka sa direktorima zdravstvenih ustanova, Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske, te Doma zdravlja Banjaluka, Ilić je rekao novinarima da će ova sredstva biti isplaćena rebalansom ovogodišnjeg budžeta ili će to biti predmet isplate u narednoj godini, tako da će radnici dobiti sredstva za ovu i 2022. godinu.

Ilić je rekao da skupštinska većina neće odustati od politika podrške zdravstvenim radnicima i zdravstvenom sistemu grada Banjaluke u idućoj godini.

On je rekao da će skupštinska većina i dalje inicirati da budu nastavljeni projekti i započeti novi u vezi sa zdravstvenim sistemom grada Banjaluka čime bi se dao doprinos u razvoju zdravstvenih institucija.

Direktor UKC-a Republike Srpske Vlado Đajić izrazio je zahvalnost predsjedniku Skupštine grada Banjaluka i skupštinskoj većini na pažnji koju su iskazali prema svim zdravstvenim ustanovama i radnicima u Banjaluci.

On je osudio ponašanje gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića koji je glasao protiv da se nagrade zdravstveni radnici i zbog tužbe koju je podnio Ustavnom sudu Republike Srpske da se ta pomoć ne isplati.

Đajić je rekao da osuđuje ponašanje Stanivukovića koji je "došao u neke zdravstvene ustanove da se slika, kao da je on sada za to da se isplati pomoć zdravstvenim radnicima".

"Mi ćemo insistirati da se ta pomoć hitno isplati, i ne samo to, već i svim porodiljama, jer ne uvažava ni žene koje rađaju u Banjaluci, a ni malu djecu", istakao je Đajić.

On je rekao da je gradonačelnik Banjaluke uvijek dobro došao da posjeti UKC Republike Srpske, ali da nije dobro došao da se "slika i kiti tuđim perjem" da on navodno daje radnicima pomoć od 500 KM.

"Nismo željeli incidente njegovom posjetom, jer veliki broj zdravstvenih radnika ogorčen je njegovim ponašanjem i prezentovanjem da se loše radi u UKC-u, a mi se u UKC-u borimo za živote ljudi", poručio je Đajić.

Direktor Zavoda za stomatologiju Republike Srpske Miloš Kos izrazio je zahvalnost Iliću i odbornicima skupštinske većine grada Banjaluka da radnici ova četiri zavoda nisu zaboravljeni.

"Ova pomoć će za nas biti riješena u rebalansu budžeta za ovu godinu ili u budžetu za narednu godinu. Gradonačelnik Banjaluke nije planirao da isplati pomoć za nas i zbog toga se i obratio Ustavnom sudu Republike Srpske", pojasnio je Kos.

On je rekao da je zdravstveni sistem Banjaluke nezamisliv bez ova četiri zavoda i da je njihova uloga u borbi protiv virusa korona od velikog značaja.

Direktor Doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović rekla je novinarima da je Dom zdravlja Banjaluka juče pristupio potpisivanju ugovora za isplatu jedokratne pomoći grada Banjaluka, te da očekuje da sredstva budu uplaćena tokom današnjeg dana.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.