Vanredno zasjedanje

Ilić: Skupštinska većina podržaće novi cjenovnik

  • Извор: АТВ
  • 16.05.2022. 14:00

Na sutrašnjem vanrednom zasjedanju Skupštine grada Banjaluka, odlučivaće se o situaciji u kojoj se nalaze prevoznici ali građani kada je u pitanju poskupljenje karata, a prema riječima predsjednika Skupštine Mladena Ilića, skupštinska većina podržaće novi cjenovnik ali će taj teret podnijeti grad.

Ilić navodi kako razumije situaciju u kojoj su se našli građani, ali i prevoznici, te da je to najbolji način kako izaći iz navedenog problema.

“Sutra nas očekuje vanredna sjednica grada, na kojoj će se odlučivati o tri tačke dnevnog reda. Problem sa gradskim prevozom je definitivno najbitnija stvar, odnosno. Novi cjenovnik će po svemu sudeći dobiti podršku Skupštine grada ali samo u onom dijelu gdje će povećanje tih cijena subvencionisati grad Banjaluka, odnosno građani neće plaćati skuplje karte”, kaže Ilić.

Ističe da je skupštinska većina na ovu odluku djelovala amandmanski, te da će je usvojiti čak i ako ne dobije podršku od gradonačelnika Draška Stanivukovića.

“Smatram da će ovakav jedan amandman ukoliko ne bude prihvaćen od strane predlagača, dobiti podršku od nas, te će dobiti apsolutni koncezus, odnosno da će svi odbornici biti za ovakvo nešto. Na taj način ćemo zaštiti kućne budžete naših građana, nećemo im povećati cijene prevoza koje su u određenim kategorijama i preko 10 KM na mjesečnom nivou. Vjerujem da je tako nešto najbolji izlaz iz ove sad već teške situacije u kojoj su se našli naši prevoznici, a samim tim i građani koji koriste prevoz“, rekao je Ilić.

Ilić se osvrnuo i na drugu tačku koja će se naći na sutrašnjoj vanrednoj sjednici, a riječ je o imenovanju upravnih odbora.

„Vjerujem da će tako nešto dobiti takođe podršku svih predstavnika u Skupštini grada, na taj način ćemo sve te nekakve poteškoće u funkcionisanju naših preduzeća u gradu u Banjaluci otkloniti i da će moći normalno da planiraju i usvajaju i planove i programe rada za tekuću godinu“, tvrdi Ilić.

Podsjećamo, sutra se održava vanredna skupština grada Banjaluka na kojoj će odbornici odlučivati o novom cjenovniku gradskog prevoza, imenovanju upravnih odbora u Banskom dvoru, Gradskoj razvojnoj agenciji, Domu zdravlja, Centru za predškolsko vaspitanje i Centru za socijalni rad i akcioni plan za sufinansiranje aktivnosti omladinskih organizacija.

Sjednica će početi u 10 časova.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    Центар дана

  • 18:20 Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

    '''Емисија: По свијету са Робертом Дацешином

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    Тет а тет са Татјаном Трнинић