Bez velike diskusije

Izglasan rebalans budžeta Banjaluke od 209 miliona KM

  • Извор: АТВ
  • 20.03.2023. 19:53

Bez prevelike diskusije i u relativno kratkom vremenskom roku, usvojen je rebalans Budžeta grada Banjaluke za ovu godinu. Rebalans je u vrijednosti od 209 miliona maraka. Najviše polemike izazvalo je pitanje da li će sportski tereni, koji su u izgradnji, biti isplativi nakon što najavljeni teniski turnir bude završen. Ipak dogovor je pao.

"Tako da smo zaista napravili određene preduslove da ne bude situacija u kojoj skupštinska većina ne želi da pomaže gradonačelniku ili da ne želimo uopšte da sarađujemo po tom pitanju ili ne daj bože da utičemo na to da Banjaluka nema grijanja", kaže predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković.

Budžet koji je za 25 miliona maraka veći nego prošle godine, riješiće višedecenijske projekte koji su na čekanju, poručuje gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković. Rekonstrukcija i obnova parka Mladen Stojanović, Vidikovac na Banj brdu, gradnja hotela Palas, samo su neki od najavljenih projekata obuhvaćenih budžetom.

"Radi se o iznosu od 25 miliona za najveći projekat Kolektor, da zaštitimo obale rijeke Vrbas, most u Docu koji spaja obale Vrbasa na mjestu gdje je to danas u ovom trenutku najvažnije. Naravno, pričamo i o najvećem sportskom događaju, dvorani sportskoj nakon 50 godina u našem gradu od kada je izgrađen dvorana Borik. To su najznačajniji projekti. Naravno radimo Subotičjku ulicu u Šargovcu. Radimo Kuljane, Motike, Debeljake, Prečane", kaže Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Predviđeno je i 5 miliona maraka podrške Eko Toplanama i drugim preduzećima, kako inflacija ne bi otišla samo na teret građana, dodaje Stanivuković. Kako kaže, da nije bilo intervencije grada, cijene grijanje bi otišle i do 90 odsto. Ipak o poskupljenjima i to komunalnim, odbornici će već u srijedu. Iako je već najavljeno da će račun za vodu biti veći za 2 marke. 

Тагови: