Atrijum Gradske uprave

Književnik Slobodan Janković predstavio svoje aforizme

  • 02.08.2018. 12:46

Književnik Slobodan Janković čitao je danas u atrijumu Gradske uprave aforizme iz svojih knjiga „Varnice“ i  „333 škakljiva aforizma“.

Druženje sa prisutnom publikom u ovom prostoru, Janković je započeo aforizmima iz „Varnice“. Prisutni su imali priliku da čuju i aforizme iz njegove najnovije knjige „333 škakljiva aforizma“, koj je ujedno 57. knjiga ovog svestranog autora, koji piše romane za djecu i odrasle, pripovijetke i humoreske.

Kada je riječ o aforizmima, do sada je objavio 18 djela u ovom žanru, sa kako kaže ukupno do osam hiljada aforizama.

“Oduvijek sam volio aforizme, ta ljubav traje duže nego moja ljubav prema pisanju. Studirao sam medicinu, pa mi je ostajalo malo vremena za pisanje, pa sam najčešće pisao aforizme. Kad sam otišao na studije u Beograd, najprije sam objavljivao u listu “Student”. Potom su uslijedila gostovanja na Radio Beogradu, a bio sam i na Radiju Novi Sad, Radio Titograd, Radio Zagreb...Ja sam težeio da objavljujem i listu “Jež” jer ko je pisao za njih važio je za ozbiljnog pisca, satiričara, humoristu... I tako, pišem ja , baca urednik, cijepa...tako prolazi mjesec , dav i više , kad javljaju cimeri iz studenjaka da su mi objavili epigram pod nazivom “Taktika”.

Evo kako je glasio: “Pitao sam je, da li me voli. Odgovorila je sa “NE”, pitao sam je onda – da li me mrzi. Rekla je “DA”. Trebalo je da pitam obrnutim redom.”

Aforizmi Slobodana Jankovića prevođeni su na njemački, engleski, bugarski, ruski, makedonski, španski i slovenački jezik.

 

Aforističar Slobodan Janković razgovarao je sa našom novinarkom Zoricom Petković. Prilog možete pogledati u emisiji “Vikend vekerica”, koja je na programu u subotu i nedjelju od 8 do 10 časova.

Sljedećeg četvrtka, u okviru projekta „Kultura u prolazu“, sve zainteresovane očekuje druženje sa književnikom Mihajlom Orlovićem koji će predstaviti svoju zbirku pjesama „Upoznaj moje zidove“.

Тагови:
  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.