Због увођења једносмјерних улица

Које су нове трасе јавног превоза у Бањалуци?

  • Извор: РТРС
  • 03.11.2023. 19:21

Због увођења једносмјерног саобраћаја у центру града Бањалука, од понедјељка 6. новембра, биће измјењена траса јавног градског и приградског превоза.

Одјељење за саобраћај и путеве града Бањалука обавјестило је  грађане да је у централној градској зони, у складу са главним пројектом саобраћајне сигнализације за измјену режима саобраћаја у централном подручју града, предвиђено да се у Улици краља Петра I Карађорђевића, на дијелу од Улице олимпијских побједника до Булевара цара Душана одвија једносмјерни режим саобраћаја и то са дозвољеним смјером од сјевера према југу, а у улицама Книнска, Видовданска и Првог крајишког корпуса, такође је предвиђен једносмјерни режим саобраћаја и то са дозвољеним смјером од југа према сјеверу.

Како на већини линија јавног градског и приградског превоза, траса пролази неком од поменутих улици, било је неопходно трасе линија прилагодити новопројектованој ситуацији.

Стога ће од понедјељка, 6. новембра односно након што се успостави једносмјерни режим саобраћаја, аутобуси саобраћати из смјера сјевера Улицом краља Петра I Карађорђевића од Улице олимпијскких побједника (зграда Владе Републике Српске) до Булевара цара Душаан (зграда Екватора) и користиће аутобуско стајалиште "Позориште" – код зграде Натродне скупштине Републике Српске и "Центар – Пошта", а у супротном смјеру аутобуси ће се кретати од Булевара цара Душана улицама Книнска, Видовданска, Првог Крајишког корпуса, десно Улицом олимпијских побједника (Калван) лијево у Улицу Др Младена Стојановића, и том приликом ће се користити нова аутобуска стајалишта у Книнској улици "Центар – Парк Петар Кочић" и стајалиште "Скупштина" – ово се углавном односи на градске линије.

Струка шокирана нестручношћу Градске управе: Гради се саобраћајна катастрофа

Струка шокирана нестручношћу Градске управе: Гради се саобраћајна катастрофа

Приградске линије које су до сада саобраћале Книнском и Видовданском улицом ка новој аутобуској станици и користиле аутобуско стајалиште "Центар Видовданска", сада ће у смјеру ка станици саобраћати истим улицама и користити стајалиште "Центар – Парк Петар Кочић" у Книнској улици, а за смјер од станице, из Улице краља Петра II аутобуси се преусмјеравају лијево у Улицу олимпијских побједника па десно Улицом краља Петра I Карађорђевића до зграде Екватора и даље постојећом трасом, и том приликом ће користити аутобуско стајалиште "Центар – Пошта".

Мапу аутобуских линија јавног градског и приградског превоза погледајте ОВДЈЕ.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм