Banjaluka

Kompanija "Huavei" donirala 11.000 zaštitnih maski

  • 11.05.2020. 11:34

Predstavnici Kompanije "Huavei" donirali su danas u Banjaluci Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje 11.000 zaštitnih maski neophodnih u borbi protiv virusa korona.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić istakao je da su u ovom gradu počeli sa radom javni i privatni vrtići, kao i različite djelatnosti.

"Ova donacija je neophodna za rad Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje. Banjaluka se od jutros polako vraća u normalne tokove, jer je nizu djelatnosti omogućen rad", rekao je novinarima Radojičić i ponovio da propisane mjere moraju biti poštovane.

On kaže da nadležne institucije kontrolišu subjekte koji su počeli da rade i podsjeća da radno vrijeme mora biti usklađeno sa policijskih časom, koji počinje u 22.00 časa.

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Jelena Kurtinović naglasila je da je sa radom počelo osam vrtića u koje je primljeno 74 djece od 202 koliko ih je prijavljeno.

"Ova donacija je značajna jer je riječ o zaštitnim maskama. Hvala Kompaniji `Huavei` što vodi računa o najmlađim stanovnicima Banjaluke. Srmeni smo za rad i svi radnici su testirani i negativni na virus korona", rekla je Kurtinovićeva.

Predstavnik Kompanije "Huavei" Aleksandar Aćimović rekao je da ova kompanija prati primjer privrednih subjekata koji u teškim vremenima pomažu društvenoj zajednici.