ATV

Manifestacija

Kotlićijada i Krajiška Guča privukle na hiljade građana

  • Izvor: ATV
  • 17.09.2023. 19:57

Na ušću Vrbanje i Vrbasa danas je najveća kotlićijada u cijeloj Republici. Brojni građana iz Srpske, ali i regiona okupili se da uživaju u hrani, piću i muzici.

Više od 240 ekipa založilo je vatru i pripremilo kotliće. Kažu tajni sastojak za najbolju čorbu je ljubav. 

"Pripremili smo luk, bitno je da se dobro raskuva, onda ide meso i svi ostali tajni sastojci", rekao je Lazar Petrović.

- Koji je to tajni sastojak za prvo mjesto?

"Ljubav". 

Povod ove manifestacije su dani srpskog jedinstva.Narod želi da se na ovakav način okuplja i da bude zajedno, a to šalje poruku i političarima da ta sabornost srpskog naroda mora biti poštovana-poručeno je sa ove manifestacije.


"Živjela Republika Srpska, živjela Srbija, živjela Rusija, živio srpski narod, vama sve najbolje želim u svemu. Uživajte u danu biće još ovakvih dana kada se okupljamo i pokažemo šta je naša srpska pravoslavna duša, šta je naš srpski pravoslavni narod koji voli da se okuplja, ne mrzi nikoga, al ne da svoje i neće da ode sa svoga", rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

"Želim da poručim da su naši ljudi ovdje okupljeni da pokažu da je to Republika Srpska, da se mi radujemo, družimo, veselimo, da znamo kako se družimo i znamo da to treba da radimo. Al isto tako da znamo da je Republika Srpska svoja na svome i imovina je naša", rekla je Željka Cvijanović, srpski član Predsjedništva BiH.

"Ovo je jedan nezabilježen događaj, 240 kotlova. Kotlićijada na najvišem nivou, muzika, osmijesi, spoj srpske guče i krajiške pjesme. Presrećan sam što sam dio ovoga i mislim da ćemo ovo pretvoriti u tradiciju", rekao je Vlado Đajić, organizator.

Za ovu manifestaciju uređen je prostor i sve pripremljeno da bi sve bilo kako treba za brojne goste koje su stigli. 

Kotlićijada ima takmičarski karakter, ali to je u drugom planu. Najvažnija je, kažu učesnici, dobra zabava. Druženje se nastavlja do kasno u noć uz muziku i zagarantovan provod.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: