Манифестација

Котлићијада и Крајишка Гуча привукле на хиљаде грађана

  • Извор: АТВ
  • 17.09.2023. 19:57

На ушћу Врбање и Врбаса данас је највећа котлићијада у цијелој Републици. Бројни грађана из Српске, али и региона окупили се да уживају у храни, пићу и музици.

Више од 240 екипа заложило је ватру и припремило котлиће. Кажу тајни састојак за најбољу чорбу је љубав. 

"Припремили смо лук, битно је да се добро раскува, онда иде месо и сви остали тајни састојци", рекао је Лазар Петровић.

- Који је то тајни састојак за прво мјесто?

"Љубав". 

Повод ове манифестације су дани српског јединства.Народ жели да се на овакав начин окупља и да буде заједно, а то шаље поруку и политичарима да та саборност српског народа мора бити поштована-поручено је са ове манифестације.


"Живјела Република Српска, живјела Србија, живјела Русија, живио српски народ, вама све најбоље желим у свему. Уживајте у дану биће још оваквих дана када се окупљамо и покажемо шта је наша српска православна душа, шта је наш српски православни народ који воли да се окупља, не мрзи никога, ал не да своје и неће да оде са свога", рекао је предсједник Републике Српске Милорад Додик.

"Желим да поручим да су наши људи овдје окупљени да покажу да је то Република Српска, да се ми радујемо, дружимо, веселимо, да знамо како се дружимо и знамо да то треба да радимо. Ал исто тако да знамо да је Република Српска своја на своме и имовина је наша", рекла је Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ.

"Ово је један незабиљежен догађај, 240 котлова. Котлићијада на највишем нивоу, музика, осмијеси, спој српске гуче и крајишке пјесме. Пресрећан сам што сам дио овога и мислим да ћемо ово претворити у традицију", рекао је Владо Ђајић, организатор.

За ову манифестацију уређен је простор и све припремљено да би све било како треба за бројне госте које су стигли. 

Котлићијада има такмичарски карактер, али то је у другом плану. Најважнија је, кажу учесници, добра забава. Дружење се наставља до касно у ноћ уз музику и загарантован провод.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Народ прича

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.