Banjaluka

Krajiška kuća obilježava treći rođendan

  • Извор: АТВ
  • 20.04.2023. 20:05

Od lješnjaka, džemova, ajvara, preko sireva i sušenog mesa, do čajeva, začina, rakija i vina. Plato Krajiške kuće u Banjaluci danas u znaku igre, hrane i domaćinstva. Proizvodi sela na svakom štandu. Dobro raspoloženje među izlagačima. Kako početi dobru gastro priču, ako ne pikantno.

"Ovdje su danas ljuti sosovi. Napravljeni od paprika koje su uzgojeni ovdje. Koje su uzgojene ovdje u Banjaluci. Veoma interesantan proizvod za ljubitelje ljutine. Od nekih pikantnih do ekstremnih ljutina", kaže Dragan Popović.

"Imamo naprimjer Safikadu, bijelo naše vino. Kupažu, tri sorte koja eto govori o našoj legendi ovdje Banjalučkoj. Većina zna priču o Sefikadi i Kastel nostro, isto u vezi našeg Kastela", kaže Boban Kovačić..

Vina i igara podno Kastela i to za treći rođendan Krajiške kuće nije manjkalo. A iz Gradiške u Banjaluku sa slatko-slanim programom, stigao je i Dalibor i njegov štand sa domaćim teglama ajvara, pekmeza. Oko štanda samo riječi hvale...  

"Zadovoljni. Ide sve dobro i već narod je očito probao naše proizvode. Ko god je, dolazi nam ponovo. Što i jest cilj, da nam se vrate ponovo mušterije, da dođu, znači zadovoljni su sa proizvodima", kaže Dalibor Čekić.

Zadovoljni i nadležni..Nadaju se da   će Krajiška kuća doživjeti evropsku ekspanziju, a samim time značiće to i izvoz i posao.

"Evo danas smo razgovarali, treba da implementiramo u državi Austriji, u šparu jednom ozbiljnom lancu objekata koji bi mogli da povuku maltene sve ono što mi ovdje proizvedemo i na taj način dovedemo kapital u našu zemlju, a ovdje stvorimo uposlenost, kaže Draško Ilić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela.

"Ostaje mi samo, kao predsjedniku skupštine naravno, kao čovjeku koji vodi taj kolektivni zakonodavni organ da predložim odbornicima i dalje, još veću podršku prema ovome", kaže Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Izložba poljoprivrednih proizvoda i prerađevina, domaće hrane, delicija  i prirodne kozmetike dio je proslave je trećeg rođendana Krajiške kuće, organizovana povodom proslave i obilježavanja Dana grada Banjaluke 22. aprila.

Тагови:
  • 16:10 По свијету са Робертом (Р)

    По свијету са Робертом (Р)

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 17:00 Серија: Вода у праху (12+) (Р)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 17:50 Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

    ''Путуј, пробај, заволи са Лазаром (Р)

  • 18:20 Серија: Љубавни залогаји (12+) (Р)

    Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.