Mještani čekali dvije godine

Kuljani dobili vrtić - da li je gradonačelnik čekao kampanju?

  • Извор: АТВ
  • 29.08.2022. 19:05

Dvije godine su mještani Kuljana čekali da gradonačelnik Banjaluke, kako je i obećao, otvori vrtić u tom naselju. Dočekali su - pred izbore, iako je sve bilo spremno i ranije. Pravog opravdanja zašto se sa otvaranjem čekalo, Draško Stanivuković nema. Kaže - zbog procedura. Kojih - ne otkriva.

"Procedure zahtijevaju određene svoje dinamike, procedure su takve, mi ih moramo poštovati", rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Nije to dovoljno dobro opravdanje za roditelje mališana. Čekajući kuljanski vrtić, djecu su morali da vode u one kilometrima dalje. 

"Čekalo se dugo. Starija ide u školu, a manja u centar, pa je i daleko, značiće im puno", "Ima stvarno dosta djece i ja mislim da je baš lijepo što se otvorio ovaj vrtić ovdje", kažu mještani Kuljana.

Iz mjesne zajednice su odavno apelovali da se, baš zbog broja mališana, vrtić u Kuljanima otvori što prije. Moralo je, po svemu sudeći, da dočeka predizbornu kampanju. Roditelji su, kažu u MZ, bili spremni i na protest.

"Oni su svaki dan po 10 puta zvali, a ja nemam informaciju kada, šta je meni ostajalo, vršili smo pritiske, probijali smo rokove. Zadnji naš rok je bio prvi septembar, ali hvala Bogu nije došlo do te mjere. jer nikom nije u cilju da protestuje", rekao je Jovica Tomić. predsjednik Savjeta MZ Kuljani.

Gradnja vrtića u Kuljanima počela je i završena još za vrijeme prethodne administracije. Otvaranje je čekalo preko 7 hiljada ljudi, koliko u tom naselju živi. Najbliži vrtić nalazio se u drugom naselju, Zalužanima. Ni tamo nije bilo mjesta za sve mališane.

Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм