Slavine suve

Mještani Donjih Kola danima bez vode

  • Извор: АТВ
  • 08.06.2022. 18:31

Kako je svaki dan muku mučiti sa vodom, nažalost najbolje znaju mještani Donjih Kola. Slavine su im pričaju danima suve. Najgore je kažu onima koji imaju stoku pa su potrebe za vodom još veće. Kišnica ali i cisterene koje su neizostavan dio svakog dvorišta u ovoj zajednici u takvim trenucima jedini su im spas.

Mučimo se ovdje kao sirotinja neka, niti se umiti, niti obrijati, niti okupati, ništa. Imao sam stoku prošle godine, ovce, mučio sam se cisternama, dovozio u svoj bazen i on se isprazni, ovce nemaju šta da piju", kažu mještani Donjih Kola.

Konkretnog rješenja koji bi mještanima olakšao ovaj problem gradska uprava nema. Ono se tek bar prema onome što tvrde nazire u avgustu za kada je najavljen početak radova. A do tada će se u Donja Kola kažu dovoziti voda kada za tim bude potrebe. I u tome ne vide nikakav problem. 

"Mi smo zaista ponosni na dinamiku rada Gradske uprave i dinamiku kojom rješavamo probleme naših građana", kaže Bojan Kresojević, gradski menadžer.

Takva dinamika nama nije dovoljna poručuje predsjednik savjeta mjesne zajednice. Od gradonačlenika nismo dobili nikakvo rješenje, to su samo obećanja tvrdi Srđan Ćutković. Gradonačelnik je juče kaže posjetio mjesnu zajednicu ali njemu se kao predsjedniku nije najavio. 

"Oko pola šet je došao ovdje i nije se najavio predsjedniku mjesne zajednice, ja smatram da to nije u redu sa njegove strane, njega je narod izabrao mene narod ovdje treba da sarađujemo on je preko nekih svojih ljudi iz stranke sazvao nas, ja sam došao. Nije nam odgovorio znači, nama je voda potrebna odmah, sada odmah da se nađe rješenje za to, na to nismo dobili odgovore", priča Srđan Ćutković.

Nama je voda potrebna odmah, kažu mještani. U Savjetu Mjesne zajednice nabrojali su čak 50 zahtjeva i molbi Gradskoj upravi na koje nisu dobili nikakav odgovor.

Slavine mještana Donjih Kola suve su već danima. Kažu osnovnih uslova za normalan život nemaju. Pitaju se šta da očekuju kada dođe avgust.



Тагови:
  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

    'Микродржава: Малта, документарни програм (Р)

  • 13:15 Аграр (Р)

    ''Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде, теме посвећене домаћим производима, узгоју воћа и поврћа, ратарству и сточарству, као и мноштво злата вриједних савјета, те приче о вриједним пољопривредницима, домаћинима, и плодовима њиховог рада

  • 13:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина