Banjaluka

Mještani Petrićevca i Motika bijesni: Ne odustaju od blokade ako mašine krenu da ruše most

  • Извор: Српскаинфо
  • 15.02.2023. 21:29

Mještani Petrićevca i Motika ponovili su da će sutra ujutro blokirati put između ova dva naselja i to kod mosta koji bi trebalo da bude srušen.

Naljutila ih je najava iz Grada da će gradnja novog mosta trajati 85 dana i da će oni za to vrijeme do posla, vrtića, škole, ljekara morati da putuju okolnim putem.

Zbog njihove najave, večeras su ih obišli predstavnici grada. Kako su rekli mještani, bilo je govora da se odgodi rušenje mostića dok se ne pronađe drugo rješenje, odnosno napravi privremeni prelaz za automobile kako ne bi morali da kruže do grada.

Šta je riješeno, vidjeće se sutra ujutro. Mještani ne odustaju od namjere da oko osam časova budu kod mostića kako bi spriječili njegovo rušenje, ako do toga dođe.

Ako most bude srušen, mještani su izračunali da će zbog putovanja obilaznim putevima, oni koji idu na posao morati da iz kuće kreću najamanje pola sata ranije od uobičajenog polaska. Ranije će morati da ustaju roditelji koji vode djecu u vrtić ili na trening, djeca koja idu u školu, a oni kojima zatreba ljekar u UKC moraće da krenu bar pola sata ranije od uobičajenog.

Rekli su kako zbog radova u dijelu Ulice Kralja Aleksandra I Karađorđevića mjesecima ne mogu normalno da funkcionišu, da su rokovi za ovaj posao probijeni, da ni trotoari još nisu urađeni, a da će sve dodatno zakomplikovati najavljena obustava saobraćaja.

Тагови:
  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм