Бањалука

Мјештани Петрићевца не желе гробље под прозорима

  • Извор: АТВ
  • 30.03.2024. 19:23

"Нећемо гробље, хоћемо игралиште", ово је порука малишана и мјештана бањалучког насеља Петрићевац градоначелнику и Градској управи.

Мјештани причају да је до њих преко ноћи дошла информација да је измијењен регулациони план и да ће у сред насеља, уз своја дворишта и куће, добити - гробље. 

- Урбанистичким планом, на том земљишту, предвиђени су вртић, игралиште и зграде. Преко ноћи смо сазнали информацију да је црквено гробље, а то нам долази под прозоре - рекао је Слободан Вучковић, мјештанин Петрићевца.

Скупштина града је одлуку о додјели на управљање земљишта на Петрићевцу Српској православној општини у овом насељу за обављање погребне дјелатности, усвојила на сједници почетком марта. Одлука је објављена у Службеном гласнику Града Бања Лука, а мјештани кажу да их нико није питао за мишљење.

- Позивамо градоначелника, Скупштину, одборнике, да укину ту одлуку коју су донијели. Значи, ми нећемо дозволити да се гради земљиште, да се гради овдје гробље, нама под прозорима. Нема шансе, бранићемо то животима - јасан је Мирослав Чегар, мјештанин Петрићевца.

Мјештани Петрићевца кажу да су покренули и потписивање петиције по насељу против оснивања гробља. Послаће и допис Градској управи, а све са намјером да дођу до градоначелника. Траже и ванредну сједницу Скупштине града како би одлука била промијењена.

Како и зашто је дошло до промјене регулационог плана на Петрићевцу хтјели смо, у име мјештана питати градоначелника Станивуковића, али није одговарао на наше поруке и позиве. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 20:30 На ивици терена

    На ивици терена

  • 21:00 Емисија: Ћирилица

    Ауторска емисија Миломира Марића.

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм