Станивуковић најавио

На мјесту погибије Милане Копрене градиће се спомен чесма

  • Извор: Агенције
  • 24.04.2024. 14:31

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић рекао је да је разговарао са руководством Основне школе "Бранко Радичевић" и да су одлучили да се покрене иницијатива да се на мјесту гдје је погинула педагогица ове школе Милана Копрена (47) изгради спомен чесма.

„Усмено сам запримио ову иницијативу, град Бањалука је отвореног срца, те смо увијек ту да урадимо оно што је у нашој могућности“, рекао је Станивуковић.

Додао је да је план града и надлежних институција да се до краја априла експресно ријеши проблем око дионице на Источном транзит на којој је прије два дана у саобраћајној несрећи погинула Милана Копрена (47), педагогица у бањалучкој Основној школи “Бранко Радичевић”.

„Надлежне институције одговориле су на моје позив, те постоје три опције. Једна од њих је свакако стационарни радар који ће регулисати брзину вожње, друга јесте постављање саобраћајних знакова који ће обиљежити ово спорно мјесто, док је трећа о којој размишљамо постављање заштитне ограде, али о томе ће струка свакако рећи своје“, казао је Станивуковић, пренијеле су Независне новине.

Подсјетимо, педагогица бањалучке ОШ “Бранко Радичевић” настрадала је у понедјељак када ју је бањалучком насељу Ребровац аутомобилом усмртио Стефан Срдић (20) из Лакташа.

На овој ризичној дионици раније су се догодиле двије смртоносне несреће. Словеначки конзул у Бањалуци Марјан Ристич (62), страдао је у марту 2022. године на мјесту које је само двадесетак метара удаљено од овог на којем је погинула Копрена.

Конзул је страдао када је на њега у вечерњим сатима голфом налетио Сергеј М. (26).

На овој ризичној дионици у бањалучком насељу Борик, неколико десетина метара даље, 2013. године страдао је Огњен Б. (24,) студент из Власенице, а лакше повријеђен пјешак Ненад К. (21) из Бањалуке.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм