Бањалука

Нинковић: Кружна раскрсница код 'Екватора' изграђена нелегално

  • Извор: СРНА
  • 11.03.2024. 16:23

Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић рекао је данас да је кружна раскрсница у центру града, код тржног центра "Екватор", изграђена нелегално, јер је Министарство за просторно уређење, грађевинарство и екологију укинуло грађевинску дозволу.

Нинковић и предсједник Градског одбора СНСД-а Владо Ђајић, те још неколико одборника организовали су због тога протест код спорне кружне раскрснице.

Предсједник Скупштине града је навео да је градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић изградио кружни ток упркос упозорењу Републичког инспектората.

"Он нема никакав ваљан папир нити грађевинску дозволу и, нажалост, претворио је град у градилиште које је непланско, ван сваког регулационог плана", изјавио је Нинковић новинарима.

Он је рекао да није неко ко би нешто рушио нити је СНСД организација која је рушилачка, али да желе указати да Станивуковићев начин руковођења градом не доприноси никоме.


Познато када се наставља исплата штете за афричку кугу: Ево ко ће је добити

Познато када се наставља исплата штете за афричку кугу: Ево ко ће је добити

Нинковић је истакао да је нелегално срушена и Крајишка кућа, за шта је поднесено више кривичних пријава.

"Очекујем да надлежно тужилаштво покрене поступак, а Министарство унутрашњих послова истражи ко је то срушио, по чијем налогу и ако је Станивуковић инспиратор свега овога онда заиста мора и да одговара", нагласио је Нинковић.

Он је додао да ће о овом питању тражити састанак и са директором Инспектората, али и Завода за заштиту културно-историјског и природног насљеђа да би видјели у којој фази је заштита бунара из средњег вијека на тој локацији.

Нинковић је навео да је измјена режима саобраћаја са кружном раскрсницом код "Екватора" грађане Бањалуке коштала пет милиона КМ.

Пратите нас и путем Вибера