Предсједник Скупштине града Бањалука

Нинковић: Одборници су подржали иницијативу, а не ребаланс буџета

  • Извор: АТВ
  • 23.01.2024. 18:35

Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић рекао је данас у Бањалуци да је 18 одборника подржало иницијативу за наставак сједнице градског парламента, а не ребаланс буџета за прошлу годину.

Нинковић је рекао да се још не зна да ли ће сједница бити одржана у четвртак, 25. јануара, јер се мора консултовати са одборницима, али је напоменуо да прекид, према Пословнику, може трајати 15 дана.

Он је истакао да радници Градске управе посљедње три године "трпе озбиљан мобинг и премјештења са једног на друго радно мјесто" и да је о томе разговарао са руководством Синдиката управе Републике Српске и синдикалне организације у Градској управи.

"Разговарали смо и о ситуацији која се тиче закључка којим је Скупштина обавезала Градску управу да свим радницима повећа плате за 150 КМ, али до тога није дошло", рекао је Нинковић.

Он је упитао градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића због чега то није урађено и навео да све већи број радника напушта синдикалну организацију радника Градске управе коју води Радислав Гојковић.

"Морамо на сваки могући начин заштити права радника. Постоји и вишак радника, градоначелник је запослио нових 50 људи и тиме угрозио и децембарску плату", рекао је Нинковић.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.