Ванредна сједница

Нинковић одгодио гласање

  • Извор: СРНА
  • 01.02.2024. 16:41

Предсједник Скупштине града Бањалука Љубо Нинковић одлучио је да гласање у наставку ванредне сједнице градског парламента одгоди и закаже данас након консултација јер је након дуге паузе дошло 13 одборника, а за гласање је потребно 16.

Нинковић је у обраћању одборницима рекао да се то мора данас завршити и одлучио да гласање закаже око 17.30 часова, након консултација.

Он је рекао Срни да је послао обавјештење одборницима да је гласање у 17.30.

Говорећи о данашњем раду одборника, Нинковић је навео да су се одборници ПДП-а након расправе постепено почели повлачити.

Социјалистичка партија неће учествовати у наставку засиједања ванредне сједнице Скупштине

Социјалистичка партија неће учествовати у наставку засиједања ванредне сједнице Скупштине

"Јасна је намјера градоначелника /Бањалуке Драшка Станивуковића/ и одборника ПДП-а да не учествују у одлучивању јер немају шеснаестог одборника. Један по један су напуштали салу како не би било кворума за одлучивање. Потпуно је јасно. Градоначелнику треба сједница, а када дођемо на засједање онда изведе одборнике да не гласају", рекао је Нинковић.

Нинковић је навео да су се одборници Социјалистичке партије оградили и рекли да више неће да учествују у наставку овог засједања.

Градоначелник Драшко Станивуковић рекао је новинарима да борба за Бањалуку никада неће престати, те да и даље сматра да је ребаланс најбоље рјешења за град.

"Понашање СНСД-а није коректно према грађанима", рекао је Станивуковић.

Марић: Један радник у ГУ Бањалука отпуштен, двојица премјештени због изјава

Марић: Један радник у ГУ Бањалука отпуштен, двојица премјештени због изјава

Ванредна сједница Скупштине града Бањалуке на којој одборници расправљају о приједлогу ребаланса буџета за 2023. годину настављена је јутрос.

На засједању 11. јануара одборници Скупштине града изгласали су Приједлог одлуке о реалокацији буџетских средстава у јавним установама, а сједница је прекинута у току расправе о ребалансу буџета за 2023. годину.

Наставак је био заказан за наредни дан, 12. јануара, али сједница није одржана јер није било потребног кворума, којег није било ни 17. јануара за када је био заказан наставак овог засједања.

Градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић је 23. јануара поднио иницијативу коју је потписало 18 одборника и предложило предсједнику Скупштине да наставак ванредне сједнице о ребалансу буде одржан 25. јануара, али се то није десило ни тај дан због лажне дојаве да је у згради Градске управе постављена бомба. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.