Sutra sjednica

Ninković: Stanivuković predao imovinu "Akvane"

  • Извор: АТВ
  • 26.06.2023. 19:30

Sudbina "Akvane" trebalo bi da bude poznata sutra i to na vanrednoj sjednici koja je konačno zakazana.

Da je ipak dobro sve poznato tvrde i banjalučke skupštinske većine. Gradonačelnik Draško Stanivuković je, tvrde, već na tacni predao zemljište grada, odnosno vlasništvo preduzeća „Akvana“ i omogućio da svi povjerioci bace oko na zemljište i krenu da ga otimaju. Podsjetili su gradonačelnika da je na  početku mandata tražio da se povuče odluka njegovog prethodnika o kreditu od dva miliona, a danas prisiljava gradsku Skupštinu da podrži kredit i to od pet miliona. 

Gradonačelnik je, kažu, zaboravio i na svoje idejno rješenje  „Futur dva“  po kome bi , na zemljištu „Akvane“ trebalo da se gradi 60.000m2 stambenog prostora.

“I šta bi se time desilo? Samo bi otplatio, eventualno, dugove koje ima prema povjeriocima. Zemljište, s obzirom da je u vlasništvu ‘Akvane’ opet ostaje kao meta tih ljudi jer ništa ne bismo riješili izuzev tih dugovanja, koja su se zbog njegove greške mogla riješiti prije dvije i po godine”, rekao je  Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine Grada Banjaluka.

Đajić: Potezi Stanivukovića zaslužuju da se pokrene njegov opoziv

Đajić: Potezi Stanivukovića zaslužuju da se pokrene njegov opoziv

Gradonačelnik, koji se donedavno žalio zbog neodržavanja gradske sjednice, ni sada nije zadovoljan. On je u svom stilu pozvao građane, ali na protest. Smeta mu i što je sa dnevnog reda redovne sjednice skinuta većina predloženih tačaka a to će, kaže, ozbiljno ugroziti funkcionisanje Grada.

“Sutra narod, građane, radnike, zaposlene Akvane i gradske uprave, sve pozivam ispred gradske uprave u 12. I da je to početak naše borbe, ja ću biti prvi i ići do kraja”, poručio je Stanivuković.

Spreman je Stanivuković da protest ispred gradske uprave usmjeri i na Palatu predsjednika. Prema njegovim riječima, svi su odgovorni za trenutno stanje u gradu, izgleda, osim njega.

Пратите нас и путем Вибера