Banjaluka

Ništa od poskupljenja parkinga, najavljene prijave protiv Stanivukovića

  • Извор: СРНА
  • 06.09.2023. 16:18

Skupština grada Banjaluka danas nije prihvatila informaciju o poskupljenjima parkinga u ovom gradu.

Šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić izjavio da je da ova stranka nikada nije bila za poskupljenje, kao i da su zajedno sa koalicionim partnerima i građanima izvojevali još jednu pobjedu, jer su cijene parkinga vraćene na staro.

On je istakao da će u narednom periodu pokrenuti nove krivične prijave protiv gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića zbog, kako kaže, zloupotrebe položaja kada je riječ o povlaštenim parking kartama.

"Imamo samovolju gradonačelnika i borićemo se protiv toga svim legalnim i zakonskim legislativama", rekao je Topić novinarima u Banjaluci.

Prema njegovim riječima, uži centar grada trenutno je uskraćen za oko 200 parking mjesta, a zone nisu postavljene u skladu sa važećim pravilnikom i propisima.


Milić Vukašinović: Neće me biti za par sedmica...

Milić Vukašinović: Neće me biti za par sedmica...

Odbornik SNSD-a Bojan Pećanac rekao je da saga oko parkinga traje već mjesec dana, te da je Stanivuković odluku o bezbjednosti saobraćaja iskoristio da napravi pravilnik i promijeni zone, te poveća cijene.

"I nijedna od tih odluka nije objavljena u Službenom glasniku. Potom je Stanivuković donio novi pravilnik o besplatnom parkingu i opet ta odluka nije završila u Službenom glasniku, što znači da je nezakonita", poručio je Pećanac.

On je naveo da su tražili informaciju o dnevnim prihodima od parkinga i dobili odgovor da je u pitanju 10.000 KM, te da je budžet oštećen za taj iznos, koji nije mali i ne može se zanemariti.

Pećanac je podsjetio i da odluka o parkingu nije došla na razmatranje pred odbornike.

Odbornik Narodnog pokreta "Banjaluka zove" Saša Lazić istakao je da poskupljenja bilo koje vrste nikada ne prihvata, dodajući da je život u proteklom periodu poskupio od 30 do 40 odsto.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Ljubo Ninković rekao je tokom skupštinske rasprave da je Stanivuković danas dostavio neovjeren dokument bez imena pojedinaca koji su dobili besplatne parking-karte.


Peskov: Vagner ne postoji

Peskov: Vagner ne postoji

Ninković je istakao da su u dokumentu navedene registarske oznake, ali ne i imena.

"Ovo je neprofesionalno i ja ću podnijeti krivičnu prijavu, jer gradonačelnik nije dostavio dokument u skladu sa važećim pravilnikom", naglasio je Ninković tokom rasprave o informaciji o poskupljenjima parkinga u gradu.

Ninković je pojasnio da gradonačelnik može izdati samo 20 besplatnih karata za parking, ali da je Stanivuković izdao 52 takve karte.

Odbornici danas nisu prihvatili godišnji izvještaj banjalučkog preduzeća "Vodovod", dok je za plan poslovanja za ovu godinu ovog preduzeća glasala većina.

Nije usvojen ni izvještaj o poslovanju za 2022. godinu preduzeća "Toplane" Banjaluka, a potreban broj glasova dobio je izvještaj o poslovanju banjalučke "Čistoće".


Koliko novca su Hrvati potrošili u BiH u ovoj godini

Koliko novca su Hrvati potrošili u BiH u ovoj godini

Usvojen je i prijedlog odluke o davanju saglasnosti za zaključenje ugovora o zamjeni nekretnina koje su u svojini "Sinema tauera" za nekretnine u svojini grada Banjaluka.

Пратите нас и путем Вибера

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина