Нова правила у саобраћају

Од понедјељка једносмјерни саобраћај у центру Бањалуке, шта каже градоначелник?

  • Извор: АТВ
  • 04.11.2023. 20:05

Радови на успостављању новог режима једносмјерног саобраћаја у центру Бањалуке, који ће у функцији бити од понедјељка, су у току, а градоначелник Драшко Станивуковић рекао је да ће нови режим у потпуности заживјети када буде завршена највећа кружна раскрсница код зграде „Екватора“.

Градоначелник је, због увођења новог режима саобраћаја, упутио молбу свим суграђанима и возачима за додатни опрез и пажњу од понедјељка. Јасно је већ да ће све то направити додатни колапс у саобраћају, а и сам градоначелник признаје да ће највише посла у регулисању имати полиција.

"Ми ћемо у току седмице пребацити паметне надстрешнице, односно аутобуска стајалишта, и биће адекватно обиљежни, биће посбени простори за пријем и испуштање путника“, изјавио је Миленко Џевер, Одјељење за саобраћај и путеве.

"Деценијама је навика овдје двосмјерне саобраћајнице, ово је нешто другачије. Потребно је да возимо спорије, да погледамо боље. Имамо већ уназад 10 дана интезивне састанке са Министарством унутрашњих послова који е имати асистенцију овдје, усмјеравати саобраћај, преусмјеревати све учеснике у саобраћају, додатно едуковати и објашњавати. То ће трајати неколико дана, ако треба и седмица, док се не стекне навика“, рекао је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм