Na Vrbasu

Održana obuka za spasavanje u vodi

  • 01.07.2021. 17:25

U Banjaluci je danas na Vrbasu održana obuka za pripadnike Republičke uprave civilne zaštite za spasavanje na vodi kako bi se povećao kapacitet obučenosti i opremljenosti za adekvatno djelovanje u vanrednim situacijama.

Direktor Republičke uprave civilne zaštite Milan Novitović rekao je značaj učešća u takvim projektima, a jedan od njih je i projekat EU za bolju civilnu zaštitu i izgradnju kapaciteta i pripremu BiH za mehanizam civilne zaštite EU, u okviru kojeg je organizovana obuka na Vrbasu koju provode sertifikovani treneri iz Hrvatske.

On je dodao da će ova obuka sa istim brojem učesnika biti održana i u Konjicu od 12. do 16. jula, te istakao značaj međusobne saradnje Republičke i Federalne uprave civilne zaštite, čiji je osnov sporazum entitetskih vlada.

Republička uprava, dodao je, svaku priliku koristi da ovakve obuke, zajedno sa partnerima, realizuje na teritoriji Republike Srpske, koristeći sve prirodne potencijale na raspolaganju, kao što je Vrbas, šume i drugi resursi.

Тагови:
  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Наша Српска

    Наша Српска

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:43 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.