Без подршке Станивуковићу

Опозиција без договора о заједничком кандидату за градоначелника Бањалуке

  • 10.04.2024. 14:56

На састанку лидера опозиционих странака у Републици Српској није постигнут договор о заједничком кандидату за градоначелника Бањалуке.

За сада, опозиција ће на изборе у октобру са два кандидата, испред ПДП-а то ће бити актуелни градоначелник Драшко Станивуковић, док ће Јелена Тривић бити кандидат Народног фронта.

СДС-ов Милан Миличевић је изјавио да још немају конкретну одлуку по питању свог кандидата у Бањалуци, а за сада ни један од потенцијалних опозиционих није добио подршку ове странке.

Истиче да нема великих изненађења, као ни договора о кандидату опозиције у Бањалуци, али да он постоји за већину других општина и градова у Српској.

Миличевић је истакао да његова странка неће подржати Изборни закон Републике Српске, али да у сваком случају излазе на изборе.

- Ми ћемо изаћи на изборе по закону који буде тада важио. Који ће закон важити тада то ћемо тек видјети. Кад кажем Изборни закони онда требамо бити врло прагматични. Постоји наметнути закон Шмита, постоји у припреми усвајање Републичког закона, он још увијек није усвојен тако да га још нема. Према томе ови наредни закони биће врло динамични кад су у питању Изборни закони- рекао је Миличевић.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 19:40 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:42 Спорт

    Преглед најважнијих дневних спортских дешавања и информација из земље, региона и свијета.

  • 19:49 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:50 Временска прогноза

    Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.