Bez podrške Stanivukoviću

Opozicija bez dogovora o zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Banjaluke

  • 10.04.2024. 14:56

Na sastanku lidera opozicionih stranaka u Republici Srpskoj nije postignut dogovor o zajedničkom kandidatu za gradonačelnika Banjaluke.

Za sada, opozicija će na izbore u oktobru sa dva kandidata, ispred PDP-a to će biti aktuelni gradonačelnik Draško Stanivuković, dok će Jelena Trivić biti kandidat Narodnog fronta.

SDS-ov Milan Miličević je izjavio da još nemaju konkretnu odluku po pitanju svog kandidata u Banjaluci, a za sada ni jedan od potencijalnih opozicionih nije dobio podršku ove stranke.

Ističe da nema velikih iznenađenja, kao ni dogovora o kandidatu opozicije u Banjaluci, ali da on postoji za većinu drugih opština i gradova u Srpskoj.

Miličević je istakao da njegova stranka neće podržati Izborni zakon Republike Srpske, ali da u svakom slučaju izlaze na izbore.

- Mi ćemo izaći na izbore po zakonu koji bude tada važio. Koji će zakon važiti tada to ćemo tek vidjeti. Kad kažem Izborni zakoni onda trebamo biti vrlo pragmatični. Postoji nametnuti zakon Šmita, postoji u pripremi usvajanje Republičkog zakona, on još uvijek nije usvojen tako da ga još nema. Prema tome ovi naredni zakoni biće vrlo dinamični kad su u pitanju Izborni zakoni- rekao je Miličević.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli (R)

    '''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom' otkriće vam čari turizma i gastronomije širom Republike Srpske i odvešće vas na poznata, manje poznata, pa čak i sasvim nepoznata mjesta.