Završena sanacija krova

OŠ "Georgi Stojkov Rakovski" u novom ruhu

  • 05.09.2018. 11:42

Završena je rekonstrukcija krova banjalučke Osnovne škole "Georgi Stojkov Rakovski" za koju je Vlada Bugarske izdvojila 40 hiljada KM, Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske 30 hiljada KM i grad Banjaluka 10 Hiljada KM.

Pomoćnik ministra za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje Republike Srpske Radmila Kocić Ćućić izjavila je na svečanosti u ovoj školi povodom završetka zamjene krova da je to jedna od donacija Ministarstva ovoj obrazovnoj ustanovi. 

"Vjerujemo da je ova škola potpuno spremna za novu školski godinu, ali i za postizanje rezultata u vaspitnoobrazovnom radu. Ova obrazovna ustanova radi više od pola vijeka i kontinuirano dobija priznanja, kako za učenike, tako i za nastavnike", navela je Ćućićeva. 

Ona je naglasila da je projekat plod dugogodišnje saradnje sa Bugarskom, kako u razmjeni kulturnih dobara, iskustava i energije, tako i podrške bugarskog naroda i Vlade te zemlje, te izrazila nadu da će biti još donacija. 

Zamjenik ministra spoljnih poslova Bugarske Emilija Kraleva rekla je da je ovo veoma dobar projekat i da će bugarska Vlada nastaviti da podržava ovu školu. 

"Dali smo smo vrijednu donaciju za popravku krova i to je izraz odličnih odnosa koje imamo sa BiH, odnosno Banjalukom i Republikom Srpskom. Nastavićemo da razvijamo te odnose u oblasti obrazovanja, što je jedan od naših prioriteta", navela je Kraleva. 

Ona ističe da je ovo za nju emotivan momenat, da bude ovdje na početku školske godine, pozdravi đake i poželi im uspješnu školsku godinu. 

Direktor Osnovne škole "Georgi Stojkov Rakovski" Dušan Mišljenović naveo je da je naredni projekat sanacija sanitarnih čvorova. 

"Uz pomoć institucija pokušaćemo da saniramo fasadu i popravimo sistem centralnog grijanja", rekao je Mišljenović. 

Svečanosti je prisustvovala i ambasador Bugarske u BiH Avgustina Cvetkova Karabaševa. 

  • 21:00 Серија: Насљедници (12+)

    ''Данска серија 'Насљедници', отвара причу о породици познате и ексцентричне умјетнице, Веронике, која након смрти своју дјецу ставља на велики испит живота. Гро, Фредерик и Емил очекују праведну подјелу имања, но све што је мајка имала, оставља ванбрачој ћерци Сигне.

  • 22:00 Филм:Поново код куће (16+)

    '' Филм:Поново код куће (16+)

  • 23:50 Васкршња посланица и Пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

    ' Васкршња посланица и пренос Васкршње литургије из Храма Светог Саве на Врачару

  • 02:00 Ноћни програм

    Ноћни програм