Do nedjelje

Otvoren Međunarodni sajam turizma "Banjaluka 2023": "Turizam značajna grana"

  • Извор: СРНА
  • 10.03.2023. 16:23

Turizam je značajna grana u razvoju Republike Srpske, rekao je danas vršilac dužnosti ministra trgovine i turizma Srpske Zlatan Klokić na otvaranju Trećeg međunarodnog sajma turizma "Banjaluka 2023", te izrazio nadu da će ovaj sajam rasti a turistički djelatnici promovisati Srpsku na pravi način.

"Turizam je značajan i radi prezentacije na međunarodnom nivou jer sve ono što krasi Republiku Srpsku, naše turističke bisere, olimpijsku planinu Jahorinu, banje, naše lijepe gradove, Banjaluku i Trebinje treba promovisati u pravom svjetlu, kako i zaslužuju", rekao je Klokić novinarima nakon otvaranja sajma koji je okupio 110 izlagača i više od 300 učesnika.

On je dodao da je Vlada Srpske u prethodnom periodu i u doba pandemije virusa korona davala podršku turističkim djelatnicima, ugostiteljima i hotelijerima a rezultat je da ti ljudi danas i dalje opstaju u ovoj djelatnosti.

"Nadam se da će u godinama pred nama ovaj Međunarodni sajam turizma rasti i da će turistički djelatnici, prije svega, ostvarivati dobre kontakte i promovisati Republiku Srpsku na pravi način", naveo je Klokić.

On je poželio dobrodošlicu gostima, ističući da će sajam izlagačima poslužiti da razvijaju svoje turističke aktivnosti.

Potpredsjednik opštine Nikšić Zoran Tomić rekao je da je Nikšić partner ovogodišnje sajamske manifestacije u Banjaluci, te izrazio nadu da je ovo početak dobrih odnosa ova dva grada, ali i ostalih gradova u Srpskoj, kao što imaju sa Bilećom, Trebinjem, Fočom.

"Želimo da unaprijedimo odnose koji su narušeni u prethodnih 30 godina... Prostora za saradnju ima u oblasti turizma, kulture, ali i privrede", rekao je Tomić.

On je izrazio nadu da će se u narednom periodu intenzivirati aktivnosti u tom pravcu, te pozvao građane Banjaluke i Srpske da obiđu Nikšić i vide šta on nudi, kao i Nikšićane da obiđu Banjaluku i cijelu Republiku Srpsku.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković rekao je da je Međunarodni sajam turizma u Banjaluci najveći u cijeloj BiH, da na ovogodišnjem ima 50 odsto više izlagača nego prethodnih godina, što govori da je ovaj grad na pravom putu i da ima ogroman turistički potencijal.

On je dodao da se Banjaluka trudi da turističku ponudu grada multiplicira iz godine u godinu, što najbolje govori teniski spektakl "Srpska open" koji će biti održan od 16. do 23. aprila.

U okviru Trećeg međunarodnog sajma turizma "Banjaluka 2023" danas je upriličeno i potpisivanje protokola o saradnji i uzajamnoj promociji banjalučke Turističke organizacije sa turističkim organizacijama Nikšića i Valjeva.

Sajam će biti otvoren do nedjelje, 12. marta, od 9.00 do 21.00 čas.

Partner ove sajamske manifestacije je opština Nikšić, a pokrovitelji grad Banjaluka, Vlada Republike Srpske i Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.  

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.