Стара аутобуска

Паркинг у центру Бањалуке се више неће наплаћивати на исти начин

  • Извор: Глас Српске
  • 08.12.2023. 09:43

Током преуређивања паркинга на старој аутобуској станици у центру Бањалуке постављени су наплатни апарати, рампе, кућице, а на новом асфалту исцртане су линије.

На улазу и излазу у паркинг на старој аутобуској станици у центру града постављен је нови и скупљи систем, као и нови начин плаћања који очекује Бањалучане кроз неколико дана. Рекао је ово за директор "Аутопревоза" Сладомир Ђурић, додајући да је током ове седмице требало да буде потписан уговор са Градском управом, али да се то још није десило.

"Паркинг је спреман за аутомобиле, али је још увијек празан, а требало би да од сљедеће седмице буде у функцији, јер је паркинг у центру града пријеко потребан",  рекао је Ђурић за "Глас Српске" те додао да ће оператери који постављају комплетан систем наплате са радовима бити готови до краја недјеље.

Возачи који буду жељели да се паркирају на овом простору, појаснио је Ђурић, на улазу ће морати узети картицу коју ће, прије напуштања паркинга, скенирати на паркомату.


"Одгађа се" обећање: Ништа од најављеног минималца?

"Систем скенира и меморише возило са кодом који је исписан и на картици, као и регистарске таблице возила. Приликом напуштања паркинга возач ће платити цијену за онолико времена колико је возило било паркирано", појаснио је Ђурић.

Према његовим ријечима, након плаћања возач ће имати одређен период у којем ће морати извести возило, са картицом плаћеног паркинга.

"Такође, приликом изласка систем би требало да препозна возило и таблице и да одмах отвори рампу", рекао је он.

Истиче да је све требало већ да буде у функцији, али да је још незахвално давати процјене.

"Сва опрема је увезана софтверски, има и систем надзора и мора бити увезано и интегрисано у један систем. Рокови које сам планирао су мало пробијени, јер немамо много искуства са оваквим системима", навео је Ђурић те истакао да је, у односу на постојеће врсте паркирања у граду, ово виши ниво.


Одрекао се милиона освојених на лутрији, разлог ће вас растужити

Одрекао се милиона освојених на лутрији, разлог ће вас растужити

Ова технологија не само да штеди вријеме возача, већ и смањује непотребно лутање у потрази за паркинг-мјестом.

"Грађани, а и туристи моћи ће да користе оба улаза као и до сада, да бисмо растеретили и убрзали читав процес уласка и изласка са паркинга. Гледали смо да буде што боље и функционалније", појаснио је он и истакао да су имали посла и око поравнања асфалта, јер је до сада био на два или три нивоа што је отежавало паркирање.

Након реновирања биће доступно око 200 паркинг мјеста, а новац који је утрошен за да би се паркинг опремио са два паркомата, два улаза и излаза и читавим системом износи преко 167.000 КМ.

Пратите нас и путем Вибера

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 12:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:15 Емисија: Прича се (Р)

    Емисија: Прича се (Р)

  • 13:25 Телетрговина

    Телетрговина

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина