Бањалука

Петиција за опозив Станивуковића

  • Извор: АТВ
  • 06.10.2023. 19:15

Пали су први потписи на петицију за опозив градоначелника Драшка Станивуковића. Први је свој потпис ставио Владо Ђајић, предсједник градског одбора СНСД-а.

„Народ жели да потврди оно што стално нама прича а то је да није задовољан садашњим стањем у Бањалуци, да није задовољан Драшком Станивуковићем и екипом око њега, да нису задовољни како они то раде и да не очекују ништа док су они на челу града“, рекао је Владо Ђајић, предсједник Градског одбора СНСД.

За градоанчелника Драшка Станивуковића, све је игроказ Владе Ђајића. У своју одбрану, Станивуковић каже да свој посао градоначелника ради озбиљно и предано.  

„Од петиције Бањалука неће ићи напријед, до петиције неће бити никакве вајде, али ако они мисле да је то њихова жеља, нека они то раде“, поручио је Драшко Станивуковић, градоначелник Бањалуке.

Ђајић креће у скупљање потписа за опозив Станивуковића

Ђајић креће у скупљање потписа за опозив Станивуковића

Идеја о опозиву градоначелника Бањалуке одавно постоји у бањалучком одбору странке, али треба добро процијенити које користи може донијети, каже Милорад Додик. Тек треба да се састану руководство врха странке и градског одбора, каже Додик. 

„Ићи сада у референдум о опозиву је врло опасна политичка  ствар. То смо гледали и попустили нашим људима у Бијељини. Када није прошао референдум, ми смо само ојачали другу страну. Према томе, треба да оцијенимо, да видимо. Што се тиче рукводства СНСД-а, њеног извршног комитета и мене као предсједника, ми о томе још нисмо донијели одлуку“, навео је Милорад Додик, предсједник СНСД-а.  

„Предсједник Додик је све у праву и данас то што је рекао, опозив је озбиљна ствар. И ми мислимо да је опозив озбиљна ствар и народ мисли да је опозив озбиљна ствар. И ово није опозив, ово је скупљање потписа, петиције, значи, корак прије опозива. Да би се донијела одлука о опозиву наравно да то морају донијети органи странке на нивоу државе и предсједник странке и коалициони предсједници странака“, рекао је Ђајић.

Одлуку су већ донијели многи Бањалучани. Није им било тешко да чекају у реду како би ставили потис на петицију за опозив Станивуковића. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 22:05 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:20 Серија: Ел Чапо (16+)

    ''Серија: Ел Чапо (16+)

  • 23:20 Серија: Ред Рок (12+)

    Ред Рок' је ирска криминалистичка серија која прати случајеве полицијске станице смјештене у измишљени приморски град Ред Роцк у близини Даблина, те приватне турбулентне односе гардиста и мјештана.

  • 23:45 Ноћни програм

    Ноћни програм