Banjaluka

Peticija za opoziv Stanivukovića

  • Izvor: ATV
  • 06.10.2023. 19:15

Pali su prvi potpisi na peticiju za opoziv gradonačelnika Draška Stanivukovića. Prvi je svoj potpis stavio Vlado Đajić, predsjednik gradskog odbora SNSD-a.

„Narod želi da potvrdi ono što stalno nama priča a to je da nije zadovoljan sadašnjim stanjem u Banjaluci, da nije zadovoljan Draškom Stanivukovićem i ekipom oko njega, da nisu zadovoljni kako oni to rade i da ne očekuju ništa dok su oni na čelu grada“, rekao je Vlado Đajić, predsjednik Gradskog odbora SNSD.

Za gradoančelnika Draška Stanivukovića, sve je igrokaz Vlade Đajića. U svoju odbranu, Stanivuković kaže da svoj posao gradonačelnika radi ozbiljno i predano.  

„Od peticije Banjaluka neće ići naprijed, do peticije neće biti nikakve vajde, ali ako oni misle da je to njihova želja, neka oni to rade“, poručio je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Đajić kreće u skupljanje potpisa za opoziv Stanivukovića

Đajić kreće u skupljanje potpisa za opoziv Stanivukovića

Ideja o opozivu gradonačelnika Banjaluke odavno postoji u banjalučkom odboru stranke, ali treba dobro procijeniti koje koristi može donijeti, kaže Milorad Dodik. Tek treba da se sastanu rukovodstvo vrha stranke i gradskog odbora, kaže Dodik. 

„Ići sada u referendum o opozivu je vrlo opasna politička  stvar. To smo gledali i popustili našim ljudima u Bijeljini. Kada nije prošao referendum, mi smo samo ojačali drugu stranu. Prema tome, treba da ocijenimo, da vidimo. Što se tiče rukvodstva SNSD-a, njenog izvršnog komiteta i mene kao predsjednika, mi o tome još nismo donijeli odluku“, naveo je Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a.  

„Predsjednik Dodik je sve u pravu i danas to što je rekao, opoziv je ozbiljna stvar. I mi mislimo da je opoziv ozbiljna stvar i narod misli da je opoziv ozbiljna stvar. I ovo nije opoziv, ovo je skupljanje potpisa, peticije, znači, korak prije opoziva. Da bi se donijela odluka o opozivu naravno da to moraju donijeti organi stranke na nivou države i predsjednik stranke i koalicioni predsjednici stranaka“, rekao je Đajić.

Odluku su već donijeli mnogi Banjalučani. Nije im bilo teško da čekaju u redu kako bi stavili potis na peticiju za opoziv Stanivukovića. 

Pratite nas i putem Vibera