Policija demonstrirala spremnost u ovakvim situacijama

Pobjeći iz KPZ Banjaluka? Ovako bi to izgledalo

  • Извор: АТВ
  • 15.05.2023. 21:04

Pobjeći iz KPZ Banjaluka? Skoro pa nemoguće. Policija je danas demonstrirala svoju spremnost u takvim situacijama.

U pokaznoj vježbi predstavljen je pokušaj bjekstva na Tunjicama, kao i pobuna zatvorenika. Ali, policija je demonstrirala svoju spremnost da brzo i efikasno reaguje u takvim situacijama.

Kako je sve izgledalo možete da pogledate na kraju teksta.

Ovakve slike, na svu sreću bile su samo simulacija i dio pokazne vježbe. Stvarnih pobuna ili pokušaja bijega nije bilo u posljednjih 15 godina. Broj zatvorenika se mijenja iz dana u dan. A dugo se nije desilo da nema nijedno dijete u vaspitno popravnom domu. 

"Kapacitet našeg kazneno popravnog zavoda je 472 lica. Naravno sam paviljon gdje borave zatvorenici je 260 zatvorenika. Što se tiče pritvora 116 i ostali broj je lica zatvorenika je u prijemno otpusnom odjeljenju gdje imamo 40 mjesta. U sanitetu osam mjesta, u Trnu 12 lica, sve ukupno 472 kapacitet, mi smo trenutno negdje malo ispod pola", kaže v.d. direktora KPZ Banjaluka Dragan Jevđenić.

Detalji tragedije: Poginuli direktor škole i mladić, pomoćniku direktora bore za život?

Detalji tragedije: Poginuli direktor škole i mladić, pomoćniku direktora bore za život?

Ovo su situacije, u kojima je dokazano da su zaposleni u KPZ Banjaluka uvijek spremni da odgovore na sve izazove koji ih zateknu u radu. Samim tim i bezbjednosna situacija je na zadovoljavajućem nivou. 

"Vidjeli ste da su pripadnici službe obezbjeđenja opremljeni, kako materijalno, tako i spremni da izvrše sve svoje obaveze, koje se pred njih postave. Danas smo imali priliku da gledamo pokaznu vježbu koju je izvela posebna jedinica kazneno popravnog zavoda Banjalulka i mislim da su oni stvarno na jednom visokom nivou u ovom momentu", kaže Pero Dunjić, pomoćnik ministra pravde za izvršenje krivičnih i prekršajnih sankcija.

Lažne tvrdnje: Otac ubice iz škole nije pokušao izvršiti samoubistvo

Lažne tvrdnje: Otac ubice iz škole nije pokušao izvršiti samoubistvo

"Postoje materijalne i kadrovske potrebe, a od toga je dio kapitalnih investicija na kojima ćemo mi naredni period kako budžetski razmatrati okolnosti kako bi im izašli u susret", rekao je ministar pravde Miloš Bukejlović.  

I kada je u pitanju oprema, KPZ Tunjice ne oskudjeva. Trenutno je prioritet ulaganje u KPZ Foča. Cilj je kažu, kontinuirano raditi na poboljšanju sistema.

Тагови: